Saksa kohus saatis Bayerni presidendi üllatuslikult aastateks vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uli Hoeness.
Uli Hoeness. Foto: SCANPIX

Saksamaa kohus mõistis Müncheni Bayerni jalgpalliklubi presidendi Uli Hoenessi maksupettuse tõttu kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

Süüdistuse järgi jättis Hoeness maksmata tervelt 27,2 miljonit eurot, kandes oma aktsiaturgudel teenitud sissetulekud salajastele Šveitsis asunud pangaarvetele. Hoeness tunnistas pettuse üles, lootes sellega vanglakaristusest pääseda. Saksamaa seaduste järgi on see võimalik, juhul kui maksudest kõrvalehoidja esitab korrektselt kõik andmed pettuse kohta ning maksab võlgu jäädud summa kuueprotsendilise intressiga tagasi.

Prokuröri hinnangul polnud aga antud juhul tegu täielikult avameelse tunnistusega ning samale seisukohale jäi ka kohus. Näiteks väitis Hoeness, et tasumata maksusumma oli vaid 3,2 miljonit eurot. Süüdistaja oli Honessile nõudnud viie ja poole aasta pikkust karistust.

Hoenessi maksuskandaal on Saksamaa avalikkuses põhjustanud suure pahameeletormi ning selle järelkajana on kümned tuhanded maksude tasumisest kõrvalehoidjad end ise võimudele üles andnud. Juba 1979. aastast Bayerni juhtkonda kuuluva ja alates 2009. aastast presidendiametit pidava Hoenessi vedamisel on klubi nautinud viimastel kümnenditel nii suurt jalgpallialast kui ka majanduslikku edu. Maksusüüdistuse üleskerkimisel ei soostunud Hoeness ise klubi juhatusest taanduma, kuid Bayern on teatanud, et teeb tänase päeva jooksul vastavat teemat puudutava avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles