Leok võitles Prantsusmaa etapil haiguse ja katkiste prillidega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Christophe Desmet

Sel nädalal jätkusid Prantsusmaal motokrossi maailmameisterivõistlused, kus Tanel Leok sai MX-1 klassis kahe sõidu kokkuvõttes kaheksanda koha.

Esimeses sõidus sai Leok hea stardi ja alustas viiendana, langes siis koha võrra, kuuendaks ja sellel kohal ka lõpetas.

«Kolmandal ringil sain kiviga vastu prille, mis läksid puruks, võtsin need eest ära, kui kuna rada oli mudane, siis oli raske kellegile väga lähedale sõita, pidin leppima kuuenda kohaga,» sõnas Leok.

Teises sõidus oli rada juba kuivem ja Leok alustas taas hästi, kuuendal kohal. Kuid umbes poolel võistlusmaal andis ta kohti ära ja lõpetas sõidu üheksandana.

«Rada muutus just selliseks nagu mulle meeldib, kuid kahjuks ei jõudnud ise sõita. Nädala keskel jäin pisut haigeks, ilmselt mandlipõletik. Ravisin end küll rohtudega, asi läks pisut paremaks, kuid siiski oli hingata raske ja väsisin ära. Ilmselt on haigus organismi kurnanud. Kahju, rada sobis mulle ideaalselt. Ameerikas viga saanud põlv sõitu ei seganud, pidin küll ettevalmistuse raames jooksu rattasõiduga asendama, kuid nüüd on asi juba parem,» lisas Leok.

Sõidu võitis David Philippaerts Clement Desalle’i ja Antonio Cairoli ees.

Etapi kokkuvõttes oli Leok kaheksas, etapi võitis Philippaerts Cairoli ja Desalle’i ees. MM-sarja kokkuvõttes jätkab Leok kaheksandal kohal, punkte on tal 162. Tabeliliider on Cairoli 304ga, teine Desalle 236ga ja kolmas Philippaerts 229 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles