Benfica kärpis Euroopa Liigas Tottenhami võimalusi, Juventusele viik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lissaboni Benfica mängijad tähistavad Tottenhamile löödud väravat.
Lissaboni Benfica mängijad tähistavad Tottenhamile löödud väravat. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liiga kaheksandikfinaalide avakohtumiste järel võivad suurimat rõõmu tunda Lissaboni Benfica, Lyoni Olympique, Valencia ja Real Betis, kes tagasid endale enne kordusmängu vähemalt kaheväravalise eduseisu.

Võõrsil Tottenham Hotspuri 3:1 alistanud Benfica asus Rodrigo ja Luisao väravatest tunni möödudes 2:0 juhtima ning ehkki Christian Eriksen suutis seejärel ühe värava tagasi lüüa, muudab Luisao teine tabamus 84. minutil Tottenhami klubi seisu enne kordusmängu ülimalt raskeks.

Itaalia klubide omavahelises heitluses ei suutnud valitsev Itaalia meister ja tänavugi tabelis kindlalt esikohta hoidev Torino Juventus koduväljakul enamat 1:1 viigist Fiorentina vastu. Arturo Vidal viis Juventuse küll juba 3. minutil juhtima, ent 79. minutil suutis Fiorentina eest lüüa hinnalise võõrsilvärava Mario Gomez.

Avamänguga tegid suure sammu veerandfinaali suunas ka Lyoni Olympique ja Valencia. Hispaanlased asusid võõrsil Ludogoretsi Razgradi vastu Antonio Barragani tabamusest juba 5. minutil juhtima, kuid 24. minutil sai punase kaardi Seydou Keita. Järgnenud penaltit ei suutnud Roman Bezjak aga realiseerida ning kümnekesi mängides õnnestus Federico Cartabial ja Philippe Senderosil lüüa Valencia kasuks veel kaks vastuseta väravat - tulemuseks külalismeeskonna 3:0 võit. Kümme minutit enne kohtumise lõppu jäi kümnekesi ka Ludogorets, kui punase kaardi sai Juninho Quixada.

Viktoria Plzen asus Lyoni koduväljakul küll 3. minutil Tomas Horava tabamusest kiirelt juhtima, ent seejärel lõi Lyon neli väravat ja võitis lõpuks 4:1. Kaks tabamust sai kirja Gueida Fofana, ühe Alexandre Lacazette ja Arnold Mvuemba.

Kahe Hispaania klubi duellis alistas Real Betis võõrsil tänu Leo Baptistao ja Salva Sevilla väravatele 2:0 Sevilla, Porto oli aga tänu Jackson Martinezi tabamusele kodus 1:0 parem Napolist. AZ Alkmaar alistas koduväljakul Aron Johannssoni penaltist 1:0 Mahhatškala Anži, Basel ja Salzburg mängisid väravateta viiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles