Pistoriuse protsessis jõuti kadunud asitõendini

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa olümpiasportlase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess ning tunnistajapingis käis Reeva Steenkampi mõrvakatse juurdlust juhendanud politseiuurija Schoombie Van Rensburg.

Kolonel Van Rensburg oli sunnitud tunnistama, et mõrvapaigaks kujunenud majas juurdlust läbi viinud politseinike silmade alt kadus üks Pistoriuse käekellasid. Pärast Steenkampi tulistamist juurdlust juhtinud Van Rensburg rääkis, et Pistoriuse majas oli kaheksa väärtuslikku kella ning üks neist kadus.

«Ütlesin tervele krimirühmale, et need kellad on minu suureks prioriteediks,» rääkis kolonel täna kohtus. «Siis teatas üks kohtu-uurija, et üks neist kelladest, rohelist ja musta värvi, on väidetavalt väärt 50 000 kuni 100 000 kohalikku raha (4650-9300 dollarit). Läksin garaaži ja siis tuli üks politseinik, kes teatas, et üks neist kelladest on kadunud. Küsisin vastu: «Mida sa sellega mõtled? Me just olime ju seal majas,»» meenutas Ven Rensburg.

Juhtimist uurinud politseinik lisas, et pärast kella kadumise märkamist otsiti kõik kohal viibinud politseinikud ja nende autod läbi, aga kella ei leitud.

Pistoriust süüdistatakse oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmises, olümpiasportlane ise on süüd eitanud. Möödunud aasta sõbrapäeval tungiti Pistoriuse sõnade kohaselt tema majja ja ta tulistas sissetungija surnuks. Lähemal uurimisel selgus, et ohvriks oli hoopis Steenkamp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles