Kanepi alustab Miamis teisest ringist, Kontaveit sai vabapääsme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Toomas Huik

Eesti esitennisist Kaia Kanepi pääses täna Miamis algaval 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Sony Openi tenniseturniiril otse teise ringi. Värskes maailma edetabelis esmakordselt 200 hulka tõusnud Anett Kontaveit pälvis aga korraldajatelt suurturniirile wild card'i ehk vabapääsme.

WTA edetabelis 25. kohal asuv Kanepi kohtub avamängus kas ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 57.) või hiinlanna Jie Zhengiga (WTA 54.). McHale'iga mängis Kanepi alles äsja Acapulco turniiri veerandfinaalis ja kaotas kaks tundi kestnud kohtumise 1:6, 6:2, 4:6. Zhengiga on Kanepi mänginud 2006. aastal Stockholmis ja 2010. aastal Hobartis, mõlemal korral on peale jäänud hiinlanna.

Miami turniiri põhitabelis on ka Kontaveit, kes läheb esimeses ringis vastamisi 19-aastase Madison Keysiga (WTA 38.). Kui Kontaveidil peaks õnnestuma ameeriklannat üllatada, on tema teise ringi vastane Daniela Hantuchova (WTA 31.).

Kanepi ja Kontaveit on küll paigutatud samasse tabelipoolde, kuid omavahel kohtumiseks peaksid mõlemad eestlannad jõudma neljandasse ringi. Kontaveit sai Miami turniirile vabapääsme ka mullu, kohtudes seejuures avaringis ei kellegi muu kui McHale'iga. Toona WTA tabelis 55. kohal olnud ameeriklanna jäi peale 6:2, 6:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles