Tanel Leok sai staaride krossil neljanda ja viienda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: TM Ricci

Itaalias Mantovas toimus iga-aastane Starcross nimeline motokross, kus Tanel Leok sai maailma parimate krossisõitjatega heideldes neljanda ja viienda koha.

MX1 klassi kvalifikatsioonisõidus võidutses hooaja esimese MM-etapi võitnud prantslane Gautier Paulin (Kawasaki). Teine ja kolmas koht kuulusid belglastest meeskonnakaaslastele Clement Desalle'ile ja Kevin Strijbosile (Suzuki). Leok sai stardist hästi minema ja sõitis enamus sõidust neljandal kohal, kuid kahjuks pidi ta kaks ringi enne sõidu lõppu katkestama ja talle märgiti tulemuseks 30. koht.

MX1 ja MX2 klassi esimeses ühisstardis oli parim Desalle, kes edestas Paulini 1,8 ja Strijbosi 12 sekundiga. Leok tuli avaringilt kaheksandana, kuid suutis end lõpuks viiendaks sõita. Esikolmiku ja Leoki vahele mahtus veel MX2 klassi parim prantslane Jordi Tixier (KTM).

Teise sõidu võitis aga Paulin, kellele järgnesid Desalle (+12 sek) ja Strijbos (+15). Neljandana lõpetas jälle Tixier ja viiendana Leok, kes oli esimese ringi järel 12. kohal.

Viimases sõidus osutus parimaks jälle Gautier, kes edestas Desalle'i 26 ja Tixieri 36 sekundiga. Strijbos jäeti seekord neljandaks ja Leok, kes tuli avaringilt kaheksandana, võttis ka sellest sõidust viienda koha.

Kolme sõidu kokkuvõttes moodustasid MX1 klassi esikolmiku Paulin, Desalle ja Strijbos, Leok oli neljas. MX2 klassi parim oli Tixier, teine taanlane Thomas Olsen (Honda) ja kolmas itaallane Davide Bonini (KTM). Üldarvestuses oli Leok Paulini, Desalle, Strijbosi ja Tixieri järel viies.

Traditsionaalselt sõideti ka mees-mehe vastu sõidud, kus Leok alistas esimeses sõidus itaallase Lorenzo Pedri (Honda). Seejärel võitis Leok sõidu teise itaallase Davide De Bortoli (Honda) vastu ja läks poolfinaalis kokku Gautieriga. Kahjuks Leok Gautierile vastu ei saanud ja prantslane sõitis end finaali. Seal kohtus prantslane Desalle'iga, kes alistas enda poolfinaalis itaallase Simone Zecchina (KTM). Eelnevalt oli Zecchina jagu saanud Strijbosist. Finaalis oli seekord parem Desalle. MX2 klassi finaalis alistas Tixier itallase Michele Cervellini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles