Adamson alustas Inglismaal hooaega ülekaaluka etapivõiduga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Adamson.
Martin Adamson. Foto: Erakogu

Viimase nelja aasta quadracerite Eesti noortemeister ja mullu Inglismaal Wroxtoni etapi võitnud Martin Adamson tegi võiduka avastardi quadracerite Nora-MX Briti meistrivõistlusel Mepali krossirajal.

Quad 250 Open klassis osalev 15-aastane Adamson (RedMoto, Honda) alustas päeva väga positiivselt, eestlase ringiaeg oli kvalifikatsioonis järgmisest noormehest pea 3,5 sekundit kiirem.

Adamson asus esimeses sõidus kohe võistlust juhtima ja kasvatas iga ringiga konkurentidega vahet ning võitis sõidu 14 sekundilise eduga Bailey Edwardsi ees. Kolmandaks tulnud Lawrence Whyte kaotas Adamsonile juba 1 minut 15 sekundit. «Stardist sain esimesena minema ja siis läksin kohe ka teistelt eest. Aga sõit oli üpris raske, kuna rada on pehme ja liivane ning sellel on palju laineid. Sõidu lõpp oli väga raske, kuna ei jõudnud enam väga tsiklist kinni hoida,» rääkis Adamson peale esimest sõitu.

Teine sõit kulges Adamsoni jaoks sarnaselt esimesele. Eestlane haaras kohe stardis juhtpositsiooni ja hoidis seda probleemideta lõpuni. Sõidu lõpus edestas Adamson teisena lõpetanud Edwardsit 45 sekundiga, sõidu kolmas Daffyd Davies jäi eestlasest juba üle pooleteise minuti maha. «Selles sõidus sain hästi stardist minema ja sõit kulges samuti hästi. Rada oli raske, aga nii peabki!» kommenteeris võidumees enda esitust peale sõitu.

Ka kolmas sõit ei toonud muutuseid, kui Adamson asus stardist võistlejaterivi etteotsa, kuhu ta ka ruudulise lipu langemiseni jäi. Teiseks tulnud Edwards jäi eestlasest 16 sekundi kaugusele, kolmandana lõpetanud Joshua Crane kaotas minut ja kolm sekundit. «Rada oli viimaseks sõiduks väga hulluks läinud, aga suutsin kohe ette saada ja probleeme ei olnud. Aga käed sain ikka päeva lõpuks korralikult veriseks! Esimeselt etapilt on maksimumpunktid käes ja siit on hea edasi minna. Plaan on terve sari kaasa sõita ja loodetavasti see ka võita,» rääkis Adamson, kes võitis avaetapi ja noppis sellelt maksimumpunktid.

Meistrivõistluste arvestuses järgnesid Adamsonile (130 punkti) Edwards 111 ja Crane 97 punktiga. Adamson stardib järgmine kord 30. märtsil, kui Inglismaal toimub meistrisarja teine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles