Uskumatu tung: järgmise Vasaloppeti kohad jagati 90 sekundiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasaloppetile on juba aastaid meeletu tung.
Vasaloppetile on juba aastaid meeletu tung. Foto: SCANPIX

Rootsi traditsioonilise suusamaratoni Vasaloppeti 2015. aasta kohad müüdi nädalavahetusel läbi rekordkiirusel - kõigi kohtade täitmiseks kulus suusasõpradel ei rohkem ega vähem kui napid 90 sekundit.

Registreerimine algas pühapäeva hommikul kohaliku aja järgi kell üheksa, kuid huvi võistluse vastu oli nii suur, et ametlik veebileht jooksis kokku. Tund aega hiljem avati süsteem uuesti ning kohad Vasaloppetile ja StafettVasanile broneeriti vähem kui kahe minutiga. Korraldajate teatel ületas huvi kordades varasemat ning see oli ka süsteemi esialgse kokkukukkumise põhjuseks. Näiteks 2013. aastaga võrreldes oli registreeruda soovijaid tervelt neli korda rohkem. Tookord müüdi kõik kohad välja kümne minutiga.

«Muidugi on meil kahju, et kõigile ruumi ei jagu, aga Vasaloppetil on kohti 15 800 osalejale. Paraku jäävad paljud ilma,» lausus Vasaloppeti tegevjuht Anders Selling ürituse ametlikul kodulehel. «Terve nädala jooksul on siiski erinevatel võistlustel kohti 68 000 suusatajale, nii et teised distantsid annavad siiski paljudele võimaluse sellel suusafestivalil kaasa lüüa,» lohutas ta põhisõidu kohast ilma jäänuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles