Venemaa ajakirjanik: milleks Kalev/Cramot Ühisliigasse vaja on?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond Ühisliiga mängus Krasnodari Lokomotiiviga.
Kalev/Cramo korvpallimeeskond Ühisliiga mängus Krasnodari Lokomotiiviga. Foto: Toomas Huik/Postimees

Venemaa veebiportaal Den za dnjom Sport on pärast eilset korvpalli Ühisliiga kohtumist arutlenud selle üle, mida kujutab endast Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Hooaja viimases Ühisliiga kodumängus jäädi 76:88 alla Peterburi Spartakile. Loo lõpus esitatakse retooriline, kuid terav küsimus – kas selle klubi koht on ikka Ühisliigas?

«Mida me õieti Kalevi kohta teame? Nad olid Nõukogude Liidu viimased meistrid,» meenutab artikli autor Sergei Burõi. «Sama nimega klubi peatreeneriks oli Peterburi Zeniti legendaarne ründaja Vladimir Kazatšjonok. Ainult et see klubi mängib jalgpalli ja asub Sillamäel. Korvpalliklubi Kalev on pealinnas, Tallinnas. Ja lisaks on Kalev veel ühe nende müütilise kangelase nimi.»

Burõi jätkab torkega, et Kalevi korvpallimeeskonnas pole siiski midagi kangelaslikku. «Gundars Vetra võis õigustatult sellest mängust võitu loota. Äkitselt oli seis aga 17:8 võõrustajatele ning kohe torkas silma Spartaki liidri Steven Burtti puudumine. Kui poleks olnud suurepärast teist veerandaega, mis võideti 27:8, siis mine tea, mis sellest mängust oleks saanud...» märgib Burõi.

Ülevaate lõpetab ajakirjanik aga jällegi kriitikaga Kalev/Cramo aadressil. «Spartak ongi järgmisesse ringi pääsemist palju rohkem väärt kui näiteks Turow, sest poolakate kodumänge käib vaatamas kõige vähem inimesi. Muide, siin ei hiilga ka Kalev – pühapäevasel mängul oli 500 pealtvaatajat. Samasugune publikuarv oli ka Nymburki ja VEFi mängudel. Nii et milleks neid klubisid üldse Ühisliigasse vaja on?» küsib Burõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles