Neli olulist detaili, mis võivad täna mängu saatuse otsustada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki tagamängija Gert Dorbek.
Tartu Rocki tagamängija Gert Dorbek. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lühikese aja jooksul kaks omavahelist kohtumist pidanud Tartu Rock ja Szolnoki Olaj on teineteise mängu peenususteni tundma õppinud ning tartlaste peatreeneri Gert Kullamäe sõnul sõltub otsustava kohtumise saatus pisidetailidest. Postimees toob esile neli üksikasja, mis võivad täna otsustavaks saada. 

Gert Dorbeku vigastus

Rocki jaoks on oluline küsimus, kui palju saab meeskonda aidata kogenud tagamees Gert Dorbek (pildil). Mõni päev tagasi treeningul hüppeliigest väänanud mees tuleb platsile valuvaigistite toel ja tema tegelik mänguvalmidus selgub alles mängu käigus. Eile osales Dorbek treeningul vaid osaliselt, ent peatreener Gert Kullamäe sõnul soovib ta igal juhul mängus osaleda. Tugeva võitleja kaasamängimine on Rocki jaoks väga tähtis.

Vastaste must hobune

30-aastane Obie Trotter mängis Szolnokis kaks aastat tagasi. Vahepeal pallis ta Venemaal Nižni Novgorodis ja Triumfis, ent naasis tänavu poole hooaja pealt Szolnokisse. Veerandfinaalseeria esimese mängu ajal taastus ta alles vigastusest ning platsile ei pääsenud, teises mängus kerkis aga kaheksa punkti ja nelja sööduga oluliseks tegelaseks. Ilmselgelt võib tema panus kolmandas mängus veelgi suureneda, seda enam et meeskonna peatreener Dragan Aleksic kurtis pärast seeria esimest kohtumist oma hoolealuste probleeme mängujuhi rolli täitmisega. Trotter on aga võimeline ise skoorima ja kaaslasi viskele aitama, seega tuleb tartlastel teda hoolikalt valvata.  

Lauavõitlus

Seeria esimeses mängus suutsid tartlased hoida lauavõitlust tasakaalus ning võitsid, teises mängus jäädi aga lauavõitluses – eriti aga ründelauas – suurelt alla ja kaotati. Ei pea olema just eriline spetsialist, mõistmaks, et tänases mängus ei tohi Rock endale lauas nii suurt allajäämist lubada.

Füüsilise jõu ja kehakaalu poolest jäävad Rocki korvialused mängijad Szolnoki meestele alla, selle kompenseerimiseks tuleb tõsisemalt keskenduda blokeerimisele ja agressiivsemale võitlusele.

Vahetusmeeste panus

Esimeses mängus, mis lõppes Rocki võiduga, tõid vahetusest sekkunud mängijad 37 punkti. Teises mängus, mis lõppes Rocki kaotusega, jäi vahetusmeeste arvele kõigest 18 silma. Algviisik püsis mõlemas mängus ühesugusel tasemel: vastavalt 50 ja 55 punkti. Lihtne matimaatika ütleb, et võitmiseks vajab Rock vahetusmeestelt suuremat panust, seda enam et peatreener Gert Kullamäe soovib ideaalis mängu saata kümme meest.

Szolnokis jäid aga näiteks Marek Doronin, Timo Eichfuss ja Joosep Toome kahvatuks. Tavapärast särtsu polnud ka viimasel ajal hästi tegutsenud Valmo Kriisa tegutsemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles