Elektrivormelite sarjaga on liitumas mitu endist vormel-1 tähte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarno Trulli
Jarno Trulli Foto: AFP / Scanpix

Tänavu sügisel alustava uue elektrivormelite sarjaga vormel-E on liitumas selliseid lähiaja vormelitähed nagu Jarno Trulli ja Nick Heidfeld.

Mõlemad mehed teatasid ametlikult oma huvist sarjas võistelda, liitudes Drivers' Clubi nime kandva nimekirjaga. Ennast üles andnud võidusõitjatel avaneb võimalus testida enne septembris algavat hooaega sarjas kasutusel olevat Spark-Renault autot. Trulli on esimene huvi üles näidanud sõitja, kes on kunagi võitnud vormel-1 sarja etapi. Kokku on nüüd nimekirjas 40 võidusõitjat, kellest 16 on osalenud vähemalt ühel vormel-1 sarja etapil.

Trullil on startinud 252 vormel-1 etapil, võisteldes aastatel 1997 kuni 2011 ning esindades Minardi, Prosti, Jordani, Renault', Toyota ja Lotuse/Caterhami võistkondi. Prosti, Sauberi, Jordani, Williamsi, BMW ja Renault' võistkondades kihutanud Heidfeld tegi kuninglikus sarjas kaasa aastatel 2000-2011, saades kirja 185 GPd. Pärast vormelikarjääri lõppu on sakslane võistelnud Rebellioni meeskonnas kestvussõitudel.

Seni on oma järgmise aasta vormel-E tiimi sõitjad avalikustanud vaid Audi toetusel tegutsev ABTi võistkond - nendeks on Lucas di Grassi ja Daniel Abt.

Vaata kõikide sõitjakandidaatide nimekirja SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles