Meistrite liiga kaheksandikfinaalides tehti ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga mullune finalist Dortmundi Borussia pääses taas kaheksa parema hulka.
Meistrite liiga mullune finalist Dortmundi Borussia pääses taas kaheksa parema hulka. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas selgusid täna kõik kaheksa veerandfinalisti ning seejuures tehti võistlussarja ajalugu.

Nimelt pole alates hooajast 2002/03, kui võeti kasutusele praegugi toimiv ühe alagrupifaasiga formaat, jõudnud kunagi veerandfinaali kõik kaheksa alagrupivõitjast meeskonda. Tänavu läks aga täpselt nii - kõik veerandfinalistid võitsid eelnevalt oma grupi ning said seetõttu pidada kaheksandikfinaali teise mängu kodus. Enim oli sellest abi Manchester Unitedil, kes ainsana avamängu võõrsil kaotas, kuid võitis siis kodus ja pääses ikkagi edasi.

Lisaks Manchester Unitedile pääses teise Inglise klubina veerandfinaali veel Londoni Chelsea. Saksamaad esindavad mullused finalistid Müncheni Bayern ja Dortmundi Borussia, Prantsusmaad aga Paris Saint Germain. Kolme meeskonnaga - Barcelona, Madridi Real ja Madridi Atletico - on esindatud Hispaania.

Veerandfinaalpaarid loositakse reedel, 21. märtsil Eesti aja järgi kell 13. Avamängud peetakse 1. ja 2. aprillil, korduskohtumised nädal hiljem 8. ja 9. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles