Legendi naasmine lõppes kaotusega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galatasaray ründaja Didier Drogba.
Galatasaray ründaja Didier Drogba. Foto: Reuters/ScanPix

Viimastel hooaegadel on Inglismaa klubid olnud jalgpalli Meistrite liigas raskustes. Mullu ei jõudnud ükski sealne tiim Euroopa tugevaimas klubisarjas veerandfinaali ja 2012. aastal pääses ainsana kaheksa parema sekka hilisem sarja võitja Londoni Chelsea ning tänavugi saavad inglased loota Chelseale. 

Kui eelmisel nädalal olid kaheksandikfinaalides konkurentsist langenud nii Londoni Arsenal kui ka Manchester City, pakkus esimesena inglastele lohutust Chelsea ja tagas pääsme kaheksa parema sekka. Avamängus võõrsil Istanbuli Galatasarayga 1:1 viiki mänginud Londoni klubi võttis koduplatsil kindla 2:0 võidu ja kurvastas seeläbi ka esmakordselt pärast klubist lahkumist mängijana Stamford Bridge’i külastanud Didier Drogbat.

Praegu Galatasaray särki kandev Chelsea endine tähtründaja Drogba võeti Londonis loomulikult soojalt vastu, kuid oma endise tööandja väravat tal ohustada ei õnnestunudki. «Tema (Didier Drog­ba) jaoks oli kõige raskem tema kaaslaste kehv mäng. Kui meeskonnakaaslastelt abi ei tule, on ründajal üksinda raske,» sõnas Chelsea juhendaja Jose Mourinho uefa.com-ile endise hoolealuse kohta. «Kontrollisime mängu väga hästi ja Didier ei saanud meile kordagi ohtlikuks.»

«See mäng tõi endaga kaasa palju emotsioone. Tegemist oli raske kohtumisega,» märkis koos Londoni klubi kapteni John Terryga Chelsea telekanalile intervjuu andnud Drogba.

Teises teisipäevases kohtumises oli pinge maas juba enne matši, kuna Madridi Real oli avamängus alistanud Schalke võõrsil koguni 6:1. Ka koduväljakul võttis Real võidu, kui sakslased alistati 3:1. Võitjate poolel sai kaks tabamust kirja Cristiano Ronaldo, kes on tänavu Meistrite liigas löönud juba 13 väravat. Seega saab Ronaldo nüüd sihikule võtta FC Barcelona staari Lionel Messi väravarekordi Meistrite liigas – hooajal 2011/12 lõi Messi tippmarki tähistavad 14 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles