Jarkko Nieminen tegi Miami turniiril tenniseajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarkko Nieminen.
Jarkko Nieminen. Foto: SCANPIX

Soomlane Jarkko Nieminen püstitas Key Biscayne'is toimuva ATP tenniseturniiri avaringis rekordi, kui alistas Austraaliat esindavad Bernard Tomici 6:0, 6:1.

Nimelt kestis kohtumine vaid 28 minutit ja 25 sekundit - kiiremat võitu pole saanud ükski tennisist alates 1991. aastast, kui ATP hakkas vastavaid rekordeid arvestama. Esimene sett kestis kõigest 13 minutit. Kogu mängu jooksul kaotas Nieminen oma servil vaid kolm punkti ning loovutas Tomicile üldse 13 punkti.

Kolm aastat tagasi Wimbledoni turniiril veerandfinaali jõudnud Tomicit on viimastel aastatel kimbutanud vigastused, aasta algul käis ta lõikusel, kus opereeriti tema mõlemat puusa. Parimal hetkel maailma edetabelis 27. kohal olnud Tomic on tänaseks langenud 74. positsioonile.

33-aastane Lleyton Hewitt alistas 3:6, 6:3, 6:3 Robin Haase ning on nüüd kolmanda tegevmängijana võitnud 600 kohtumist. Rohkem võite on vaid Roger Federeril (942) ja Rafael Nadalil (675). «Vähesed saavad võimaluse sellise tähiseni jõuda. Järelikult olen ikka juba hirmus kaua mänginud,» naljatas Hewitt. «Hakkan vanaks jääma. Paar aastat tagasi kahtlesin lõikuste järel, kas jõuan veel sellisele tasemele. Olen tänulik, et saan veel mängida ja maailma parimatega jõudu katsuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles