Real kohtub taas Dortmundiga, Bayerni vastaseks loositi ManU

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrite liiga trofee eelmise aasta finaali eel.
Meistrite liiga trofee eelmise aasta finaali eel. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas viis veerandfinaalpaaride loos kokku Müncheni Bayerni ja Manchester Unitedi ning mullu omavahel poolfinaalis kohtunud Madridi Reali ja Dortmundi Borussia. Hispaania klubide duellis selgitavad poolfinalisti Barcelona ja Madridi Atletico ning PSG läheb vastamisi Londoni Chelseaga.

Loosimise käik:

Loosimine on kohe algamas

Mingeid asetusi ega erandeid selles faasis enam pole - vastamisi võivad minna ka sama riigi klubid. Alagrupikaaslaste taaskohtumisi tänavu ei näe, sest veerandfinaali pääsesid kõik kaheksa oma alagrupi võitnud meeskonda

Esimese tähena saabub lavale loosimisprotsessi läbi viima Luis Figo

Figo tõmbab esimesena loosikausist välja FC Barcelona, kes mängib avamängu kodus

FC Barcelona - Madridi Atletico

Madridi Real - Dortmundi Borussia

Real saab seega üritada kättemaksu mulluse poolfinaalikaotuse eest

PSG - Chelsea

Manchester United - Müncheni Bayern

Enne loosimist:

Alates hooajast 2002/03, kui võeti kasutusele praegune ühe alagrupifaasiga turniirisüsteem, jõudsid tänavu esmakordselt veerandfinaali kõik kaheksa oma alagrupi võitnud meeskonda. Kaheksa parema seas on nelja suurliiga (Inglismaa, Saksamaa, Hispaania ja Prantsusmaa) mullused meistrid ehk vastavalt Manchester United, Müncheni Bayern, FC Barcelona ja Paris Saint Germain. Lisaks tiitlikaitsjale Bayernile on Saksamaa meeskondadest kaheksa parema hulgas ka teine mullune finalist Dortmundi Borussia, Hispaaniat esindavad aga peale Barcelona veel Madridi Real ja Madridi Atletico. Kaheksas veerandfinalist on Inglismaa kõrgliiga liider, tunamullune Meistrite liiga võitja Londoni Chelsea.

Veerandfinaalide avamängud peetakse 1. ja 2. aprillil, korduskohtumised nädal hiljem ehk 8. ja 9. aprillil.

TEE VEERANDFINAALI:

Müncheni Bayern sai alagrupiturniiril viie võidu kõrvale ainsa kaotuse viimases voorus Manchester Citylt, kuid edestas Inglise klubi tänu napilt paremale väravate vahele. Koduliigas ülivõimsas hoos olev Bayern - 25 vooru järel ollakse endiselt kaotuseta ning punkte on loovutatud vaid kahes viigimängus - alistas kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Londoni Arsenali 3:1.

Dortmundi Borussia ei ole tänavu sama heas hoos kui mullu, ent koduliigas hoitakse siiski tabelis teist kohta. Meistrite liigas võideti samas ülitasavägine ja tugev alagrupp Arsenali, Napoli ja Marseille Olympique'i ees ning veerandfinaalis saadi kahe mängu kokkuvõttes 5:4 jagu Peterburi Zeniidist. Samas võitis Zenit korduskohtumise Dortmundi kodustaadionil 2:1, mis annab taas märku mulluse finalisti haavatavusest.

Barcelona on kerge mõõna järel langenud koduliigas kolme kange heitluses kolmandale kohale, ent kaotus liidrile Madridi Realile on siiski vaid neli punkti. Meistrite liigaski näidatakse jätkuvalt klassi. Alagrupp võideti AC Milani ees kindlalt ning kaheksandikfinaalis oldi kahe mängu kokkuvõttes üsna kindlalt 4:1 üle Manchester Cityst.

Madridi Real naudib Hispaania liigas liidripositsiooni ning tegi võimsa ründetrio Ronaldo-Bale-Benzema abiga kaheksandikfinaalis Schalke vastu kõik selgeks juba avamängus, mis võideti 6:1. Kokkuvõttes läks alagrupis vaid korra punkte loovutanud ja kaotuseta jätkav Real veerandfinaali skooriga 9:2. Cristiano Ronaldol on võimalus ületada Lionel Messi kahe hooaja tagune väravarekord - praegu on portugallase arvel 13 tabamust ehk üks vähem kui argentiinlasel.

Madridi Atletico teeb tänavu suurepärast hooaega ning kodulinna rivaali Reali kõrval ollakse üks kahest meeskonnast, kes pole tänavu seni Meistrite liigas kaotusekibedust tundnud. Varasematel hooaegadel Euroopa liigas ilma teinud ning selle sarja viimastel aastatel kaks korda võitnud Atletico üritab tänavu läbilööki ka Euroopa kõrgeimas klubisarjas. Koduliigaski ollakse kindlalt meistritiitli konkurentsis ning alagrupis loovutati punkte vaid ühes viigimängus. Kaheksandikfinaalis langes kokkuvõttes skooriga 5:1 kindlalt AC Milan.

Londoni Chelsea hoiab klubisse naasnud Jose Mourinho käe all Inglismaa liigas esikohta ning ehkki alagruppi ei läbitud sama säravalt kui mõni teine meeskond, tehti täpselt seda, mida Mourinho meeskonnad juba aastaid teevad - vajalik tulemus saadi kätte mitte üleliia efektse, kuid erakordselt efektiivse mänguga. Kaheksandikfinaalis võeti Istanbuli Galatasaray vastu võõrsilt hinnaline 1:1 viik ning kodus lülitati türklased 2:0 võiduga konkurentsist. Varem Milano Interi ja Portoga triumfeerinud Mourinhol on võimalus tänavuse edu korral kerkida esimeseks peatreeneriks, kes on võitnud Meistrite liiga kolme erineva klubiga.

Manchester United on küll valitsev Inglismaa meister, ent kaheksa veerandfinalisti hulgas loetakse neid selgeks autsaideriks. Tänavune hooaeg on uue peatreeneri David Moyesi käe all kulgenud üle kivide ja kändude ning nii ollakse koduliigas alles seitsmendad. See tähendab samas, et Unitedi reaalseim võimalus ka tuleval hooajal Meistrite liigas mängida on tänavu see sari ära võita. Kaheksandikfinaalis tuldi Pireuse Olympiakose vastu välja väga raskest seisust, kui avamängus võõrsil saadud 0:2 kaotuse järel pääseti Robin van Persie kübaratriki toel ikkagi 3:2 üldvõiduga edasi. United jääb seega liigavormist hoolimata mustaks hobuseks, kelle alahindamise eest on juba mitme konkurendi peatreener oma hoolealuseid hoiatanud.

Paris Saint Germain võib sarnaselt Bayernile keskenduda Meistrite liiga trooni ründamisele, sest koduliigas on saadud vaid üks kaotus ja lähimat jälitajat edestatakse kaheksa punktiga. Kaheksandikfinaali saatus otsustati Leverkuseni Bayeri vastu juba avamängus ning kokkuvõttes saadi kindel 6:1 võit. Meistrite liigas kümme ning kõigi sarjade peale kokku sel hooajal 40 mänguga täpselt 40 väravat löönud Zlatan Ibrahimovic ihkab kindlasti väravaküttide arvestuses Cristiano Ronaldole järele jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles