Superkrossi ülipõnevad sõidud jätkuvad kolmapäeval Väike-Maarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu etapil võidutses Open klassis Harri Kullas.
Maardu etapil võidutses Open klassis Harri Kullas. Foto: Martin Mand

Sellel aastal Eestis esmakordselt startinud Superkrossi sari jätkub juba kolmapäeval. Teine etapp sõidetakse Lääne-Virumaa motokrossi mekas, Väike-Maarjas Müüriku krossirajal.

See on rada, mis oma looduslike tõusude ja langustega pakub niigi palju väljakutseid sõitjatele ja häid vaatamiskohti pealtvaatajatele. Superkrossiks kohandatud rada on senisest rajast lühem ja taas väga atraktiivne. Sõitjatest on kohal pea kõik, kes olid ka avaetapil Maardus.

Sarnaselt Maarduga on korraldajad ka Väike-Maarjas raja ehitamisega kõvasti vaeva näinud, päev enne võistluse algust võib kohapeal nähtavaga rahul olla.

«Rada on Väike-Maarjas ülivinge, võrreldes Maarduga on pinnas kõvem ja seeläbi ka kiirem ja kindlasti väga atraktiivne,» kommenteeris Are Kaurit. «Pealtvaatajatele on see rada väga mugav, ühes kohas seistes näeb ära terve raja, mis juba looduslikult oma tõusude ja langustega tagab eriti vaatemängulised sõidud.»

Sõitjate osas on oodata taas osavõttu tervest Baltikumist, Soomest ja Venemaalt.  Open klassis on kohal kiired lätlased, Lauris Freibergs ja Davis Ivanovs, kellel esimesest etapist ilmselt ühtteist kripeldama jäi. Lisaks on oodata Open klassi sõitjaid ka Leedust.

Eestlastest tahavad n-ö koduseinte toel poodiumi kõrgeimale astmele tõusta Virumaa mehed Indrek Mägi ja vennad Rätsepad, samuti ka Marnet Polski, kes avaetapil oli kiireim MX2 juunior klassis.

Ühe huvitava nime leiab stardinimekirjast veel. Taavi Nassar, kes sel aastal rohkem supermotole keskendunud, teeb oma selle aasta esimese krossistardi.

85cc klassis on kohal Eesti paremik – Henri Roosiorg, Janno Scheidt ja paljud teised, saab näha, kas sel korral saadakse Leedu ja Läti võidusõitjatele vastu.

Taas on raja ääres üleval suur LED-ekraan, kust saab näha sõite otseülekandes ja sõitude eel, järel ning vahepeal sõitjate ja kohapeal viibivate inimeste kommentaare ja intervjuusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles