Kalmer Musting: õiged mängud on alles ees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Toomas Huik

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste 20. voorus alistas Põlva Serviti võõrsil HC Viimsi/Tööriistamarketi 38:25 (21:13) ning kindlustas sellega põhiturniiri võidu. Serviti suurimateks skooritegijateks olid Kristjan Muuga ja Pavel Turajev kuue väravaga ning Viimsi/Tööriistamarketile tõi Tarmo Ulla edukaimana viis tabamust.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Põhiturniiri võit annab hea enesetunne ja play-off’iks koduväljakueelise, kuid õiged mängud on alles ees. Nüüd ootab meid Balti liiga, kus on pidada kaks viimast vooru ja finaalturniir ning Eesti meistrivõistluste otsustavad kohtumised. Kuna vahepeal olime mõned nädalad mänginud tabeli keskossa kuuluvate meeskondadega, siis seekord tegime Viimsi vastu ohtralt praaki, ega lahendanud mitmeid kiirrünnakuid ära. Palju eksimusi tuli sisse eeskätt Ardo Punal.»

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen: «Suure kaotusega ei saa rahule jääda, aga Servitil on võrreldes meiega parem treenitus ja pikem pink. Tegime palju praaki, seda nii enda vigade arvelt, kui ka seetõttu, et nad panid meile surve peale. Nüüd kohtume veerandfinaalis kauge vastase Värska Originaaliga, kelle vastu jäime põhiturniiril miinusesse. Seetõttu oleks olnud parem Arukülaga mängida.»

Värska Originaal kaotas Põlvas HC Kehra/Horizon Pulp&Paperile 23:32 (9:16) ja lõpetab põhiturniiri kuuendana. Võitjate resultatiivseim oli Marko Slastinovski ja kaotajatel Raiko Rudissaar võrdselt üheksa väravaga.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp: «Kuigi tegime kohe alguses vahe sisse, oli mängu küll. Meie esitasime kõvade treeningute pealt normaalse partii ning hea oli see, et saime mänguaega meeste vahel võrdselt jagada. Paraku täienes vigastatute nimekiri Rando-Juku Sirkasega, kes murdis käeluu ning tänavu enam väljakule ei tule. Koosseisuga on meil hetkel probleeme, sest rivist on väljas ka Uku-Tanel Laast, Kaupo Liiva ja Indrek Normak.»

Värska Originaali juhendaja Rein Suvi: «Tunda oli klassivahet, aga meie mängupilt siiski kõige hullem ei olnud. Kehralased täiskiirust peale ei pannudki, vaid rõhusid erinevatele liikumistele. Kuna meil oli mehi puudu, siis pidid ka joone- ja ääremängijad taga tegutsema. Veerandfinaalseerias võtame Ain Pinnoneni poolt pakutud favoriidikoorma rõõmuga vastu. Tore, kui konkurendil on meie ees aukartus ja juba seda võib väikeseks võiduks pidada.»

Tabeliseis: Põlva Serviti 39 (20-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 35 (20), HC Viimsi/Tööriistamarket 24 (20), Viljandi HC 19 (20), Aruküla SK 18 (20), Värska Originaal 16 (20), Audentes 5 (19), SK Tapa 2 (19) punkti.

Tulemused:

HC Viimsi/Tööriistamarket – Põlva Serviti 25:38 (13:21)

HC Viimsi/Tööriistamarket: Tarmo Ulla 5, Owe-Martti Lemsalu 4, Aleksander Oganezov 4, Priit Kotsar 3, Rail Ageni 3, Harri Oberg 2, Rasmus Peterson 2, Priidik Neps 1, Risto Kütt 1.

Põlva Serviti: Kristjan Muuga 6, Pavel Turajev 6, Henri Sillaste 5, Ardo Puna 5, Raido Peedomaa 5, Margo Piksööt 3, Siivo Sokk 2, Henri Hiiend 2, Tõnu Jõks 2, Grazvydas Sereicikas 2.

Värska Originaal – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 23:32 (9:16)

Värska Originaal: Raiko Rudissaar 9, Tarmo Salundi 5, Alvar Tint 3, Hendrik Varul 3, Klaus Peeter Rüütli 1, Karl-Magnus Rebane 1, Andree Laas 1.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper: Marko Slastinovski 9, Jürgen Rooba 5, Kaspar Lees 5, David Milorodovic 4, Viktor Skrõpak 4, Ergo Rohi 2, Indrek Napsep 2, Kaimar Lees 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles