Uurija paljastas Pistoriuse poolt ära hirmutatud Steenkampi tekstsõnumid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeva Steenkamp ja Oscar Pistorius.
Reeva Steenkamp ja Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa paraolümplase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess ning politseiuurija Francois Moller avaldas oma tunnistuses mõrvatud Reeva Steenkampi sõnumid, milles neiu tunnistas, et kardab Pistoriust.

Täna käis kohtus tunnistusi jagamas uurija Moller, kes rääkis Steenkampi telefonist leitud sõnumitest. Möödunud aasta veebruaris surnuks tulistatud Steenkampi telefonist leiti 35 000 lehe mahus smse ning neist mõned heidavad Pistoriusele kahtlast varju.

«Ma kardan sind mõnikord selle pärast, kuidas sa mu peale vihastad ja mu tegude peale reageerid,» seisis ühes sõnumis, mille saatis Steenkamp paar nädalat enne oma surma. Väidetavalt oli Pistorius vihastanud seetõttu, et süüdistas Steenkampi võõra noormehega flirtimises.

See polnud aga täna avaldatud sõnumitest ainuke, mis kuulsa paraolümplase armukadedust kinnitas, sest veel teiseski sõnumis heitis Steenkamp oma poiss-sõbrale seda ette. «Ei saa olla nii, et sinuga koosolemise eest ründavad mind nii teised inimesed kui ka sina ise - oled ainuke inimene, kellelt olen kaitsmise ära teeninud,» seisis Steenkampi sõnumis.

Pistoriuse sõnumeid pole uurijatel veel õnnestunud kohtus esitleda, sest süüdistatava sõnul unustas ta oma telefoni parooli ära ega saa oma mobiili seetõttu avada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles