Brooklyn Netsi omanik viib klubi Venemaa seaduste alla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brooklyn Netsi mängijate esitlus, nende keskel Mihhail Prohhorov.
Brooklyn Netsi mängijate esitlus, nende keskel Mihhail Prohhorov. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA mängiva Brooklyn Netsi klubi omanik Mihhail Prohhorov teatas, et kavatseb viia oma klubi Venemaa seadusandluse alla, et avaldada toetust Venemaa presidendile Vladimir Putinile.

Viimastel nädalatel on Venemaa rakendanud Ukrainas agressiivset käitumist ja pärast hiljuti Krimmis korraldatud rahvahääletust ühendati Krimmi poolsaar Venemaa riigiga. Vene presidendi Vladimir Putini käitumist kritiseerinud Euroopa Liidu liidrid kehtestasid seejärel Venemaale mitmeid sanktsioone, mille käigus koostati ka nimekiri teatud inimestest, kellele viisasid ei anta ja kelle varad külmutatakse.

ELi käitumise peale esitas Putin Vene päritolu ärimeestele üleskutse, et välismaal asuvad ärid viidaks üle Venemaale ning välditaks sellega edasisi võimalikke sanktsioone.

Just selliselt ongi otsustanud käituda Brooklyn Netsi omanik Mihhail Prohhorov. «Venemaa firma hakkab korvpalliklubi omanikuks,» selgitas Prohhorov. «Selline käitumine ei riku ühtegi NBA reeglit ning toon selle (Netsi klubi- toim.) Vene seaduste järgi Venemaa seadusandluse alla,» lisas Prohhorov, kes on ka varasemalt avaldanud oma poolehoidu Putinile.

Nets on sel hooajal seni kogunud 37 võitu ja 31 kaotust, sellega hoitakse idakonverentsis viiendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles