Samuel Eto'o: Guardiola on lugupidamatu argpüks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola (vasakul) ja Samuel Eto'o 2009. aasta Meistrite liiga finaali ajal, kus Barcelona alistas Manchester Unitedi.
Pep Guardiola (vasakul) ja Samuel Eto'o 2009. aasta Meistrite liiga finaali ajal, kus Barcelona alistas Manchester Unitedi. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi ründaja Samuel Eto’o võttis teravalt sõna oma endise juhendaja Pep Guardiola aadressil, nimetades teda argpüksiks ja keskpäraseks jalgpalluriks.

Eto’o mängis Guardiola käe all Barcelonas hooajal 2008-09, kuid lausus BeIN Sportsile antud intervjuus, et selle aja jooksul rääkis peatreener temaga vaid paar korda, kasutades suhtlemiseks teiste mängijate abi. «Alustuseks tuletasin Guardiolale meelde, et ta polnud kunagi suurepärane mängija. Tõsi, ta oli hea. Kuid ka treenerina polnud tal mitte midagi ette näidata. Ta tuli riietusruumi ega teadnud isegi seda, mis suhted seal valitsevad.»

Kamerunlase väitel soovitas Guardiola tal Usbekistani mängima siirduda ning võttis temalt ka särgi numbriga 9 – liigutus, mida Eto’o pidas täielikuks lugupidamise puudumiseks. Hoolimata vägikaikaveost peatreeneriga lõi Eto’o seejuures Barcelona eest viimaseks jäänud hooajal ikkagi 30 väravat. Guardiola rääkis temaga terve aasta jooksul väidetavalt aga vaid kolm korda.

«Tal pole kunagi olnud julgust mulle midagi näkku öelda. Jutt liikus teiste mängijate abiga. Xavi ütles, et klubi tahab, et ma nende juurde jääksin, aga ma pean ise Pepiga rääkima. Vastasin: ei iial. Kui tema mind ei austa, ei austa mina ka teda,» lisas Eto’o. «Kui olin juba Milano Interis ja mängisin Barca vastu, surus ta mu kätt, aga see oli ainult televisiooni jaoks. Kaamerate taga ei teinud ta minust enne mängu algust väljagi.»

Korra palus Guardiola ka Eto’ol vahendaja rollis olla, kui tal oli vaja suhelda Yaya Tourega, kes ei soovinud samuti peatreeneriga rääkida. Kolmanda seigana kirjeldas Eto’o intervjuus olukorda, kus Guardiola tuli talle ründemängu õpetama. «Pep hakkas seletama, kuidas ründaja väljakul liikuma peaks. Vastasin, et mees, sa pole normaalne! Tõde peitub selles, et Pep ei austanud teatud jalgpallikombeid.»

Kuigi Eto’o praegune juhendaja Jose Mourinho viskas alles hiljuti kamerunlase vanuse üle avalikult nalja, kinnitas ründaja, et see ei häirinud teda sugugi. «Mängu eel muutub Jose otsekui teiseks inimeseks. Ja nagu iga inimene, ajab ta vahel segast juttu. Minu kohta öeldu on heaks näiteks, aga tema nipp on see, et ta võtab kogu pinge mängijatelt enda õlule,» tunnustas Eto’o portugallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles