Barcelona teeb Messist maailma rikkaima jalgpalluri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (paremal) ja Cristiano Ronaldot.
Lionel Messi (paremal) ja Cristiano Ronaldot. Foto: Reuters/ScanPix

Barcelona jalgpalliklubi president Josep Maria Bartomeu teatas, et klubi kavatseb pakkuda Lionel Messile uut lepingut, mis teeks argentiinlasest maailma kõige kõrgepalgalisema jalgpalluri.

Messi praegune leping Barcaga kehtib 2018. aastani, kuid Bartomeu sõnul räägitakse mängija isa ja agendi Jorge Horacioga juba uuest lepingust. See ületaks igas mõttes Cristiano Ronaldo viieaastase lepingu, mille portugallane mullu septembris Madridi Realiga alla kirjutas. «Hooaeg käib, nii et praegu pole õige aeg tema endaga rääkida, aga isa ja agentidega arutame juba küll asja,» lausus Bartomeu AFP vahendusel.

«Ta on meie tähtmängija ja tahame, et ta oleks osa meie tulevikust. Klubi ise soovib, et temast saaks kõrgepalgalisim jalgpallur. Ta on number üks ja nagu me oleme korduvalt märkinud, on ta seda väärt,» lisas Bartomeu. «Leo saabus klubisse 13-aastase poisina ja nüüd saab ta peagi 27. Nii klubi kui ka mängija on ilmutanud erakordset tahet uue lepinguni jõuda. See sünnib kindlasti.»

Messi on 374 tabamusega Barcelona kõigi aegade suurim väravakütt. Hispaania liigas on tema arvel 236 väravat, millest enamat on suutnud vaid Telmo Zarrat. Messit lahutab Zarrast seejuures vaid 16 tabamust.

Ronaldo saab mullu sõlmitud lepingu järgi pärast maksude tasumist aastas kätte 21 miljonit eurot. Messi praeguseks palganumbriks hinnatakse 16 miljonit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles