Malaisia kuumus paneb uued vormelid tõsiselt proovile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta Malaisia GP
Möödunud aasta Malaisia GP Foto: SCANPIX

Sellel nädavahetusel toimuva vormel-1 Malaisia GP eel teeb meeskondadele muret kuum ilm, mis võib ulatuda 35 soojakraadini. Kuumalainete vahele oodatakse tugevaid vihmahoogusid.

Force India piloot Nico Hülkenberg kinnitas, et hooaja teisest etapist saab kõigi meeskondade jaoks tõsine proovikivi. «Malaisia saab olema kõigi jaoks väga raske. Rada on hoopis teise iseloomuga ning asfalt on kuumem, mis mõjutab rehve. Sellest saab uute autode jaoks kõva proovikivi. Siin on rohkem variatsioone kui Melbourne’is, rohkem madala ja kõrge kiirusega kurve ning kaks pikka sirget,» arutles sakslane.

Norra ilmaportaal yr.no näitab hetkel Sepangis rohkete sademetega nädalavahetust ning maksimaalseks temperatuuriks 26 kraadi vilus. Kõrgelt paistva päikese käes võib olukord aga hoopis teine olla. Meeskonnad peavad selleks valmis olema ning Force India meeskonna juhi Vijay Mallya saavad jahutussüsteemid uute vormelite juures sellel nädalavahetusel otsustavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles