Barcelona sõlmis 17-aastase «Balkani Messiga» pika lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alen Halilovic.
Alen Halilovic. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi sõlmis viieaastase lepingu 17-aastase Horvaatia tõusva tähe Alen Haliloviciga, keda on juba jõutud tituleerida ka

Ründav poolkaitsja on olnud juba mõnda aega Euroopa suurklubide huviorbiidis, Barcelona saatis aga klubi esindajate delegatsiooni Horvaatiasse mängijaga tutvuma ning sai Halilovici mängijaõigused Zagrebi Dinamolt 2,2 miljoni euro eest endale. Üleminekusumma võib tulenevalt Halilovici edaspidistest esitustest veel tõusta.

«Enesetunnet on raske kirjeldada. Suur tänu Dinamole, kes jääb alati mu esimeseks armastuseks, samuti tahan tänada kõiki treenereid ja toetajaid. Barcelona on midagi erilist – olen seda klubi lapsest peale armastanud,» lausus Halilovic Barcelona kodulehele. «Esmalt soovin aga aidata Dinamo nii meistritiitlini kui ka karikavõiduni.»

Horvaat tegi Dinamo eest debüüdi tunamullu vaid 16-aastasena ning temast sai tol sügisel ka Horvaatia kõrgliiga noorim väravalööja. Seejärel pääses ta Porto vastu platsile ka Meistrite liigas. 2013. aastal sai temast noorim mees, kes mänginud Horvaatia A-koondises.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles