Jaapanlanna püstitas iluuisutamise MMil maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mao Asada.
Mao Asada. Foto: SCANPIX

Jaapanis Saitamas toimuvatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel säras naiste üksiksõidu lõhikavas kodupuliku lemmik Mao Asada, kes püstitas uue maailmarekordi.

Asada teenis lühikava eest kohtunikelt 78,66 punkti. See on 0,16 punkti võrra parem tulemus kui seni Vancouveri olümpiamängude päevist Yuna Kimi nimele kuulunud eelmine rekord. Teist kohta hoiab vabakava eel oma 13. MMil võistlev itaallanna Carolina Kostner 77,24 punktiga ja kolmas on Venemaa imelaps Julia Lipnitskaja 74,54 punktiga. Jaapanlastele annab lootuse teistki medalit oodata Akiko Suzuki, kes on lühikava järel 71,02 punktiga neljandal kohal.

Tiitlikaitsja Yuna Kim on tippspordist loobunud, Sotši olümpiavõitja Adelina Sotnikova MMil ei võistle. Jelena Glebova sai kohtunikelt 48,09 punkti, mis andis 33 võistleja seas 26. koha. Vabakava Glebova seega esitama ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles