Kriteeriumisõidu Eesti meistrid selgitatakse ühe etapiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavasõit.
Pärnu tänavasõit. Foto: Mihkel Jüri / Rattaprofid

Käesoleval aastal selgitatakse Eesti meistrid kriteeriumisõidus varasema nelja asemel ühe etapiga, mis toimub 17. mail Kuressaares.

«Endise formaadi järgi selgitati medalikomplektide omanikud nelja etapi vältel, kus arvesse läksid kolme parema etapi tulemused,» rääkis Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

«Kuna klubide rahastus sõltub osaliselt ka meistrivõistluste tulemustest, olid klubid sisuliselt sunnitud kõigil etappidel osalema, et saada kokkuvõttes maksimaalselt head tulemused ning seetõttu polnud võimalik osaleda samal ajal naaberriikides toimuvatel tugeva tasemega jõukatsumistel,» lisas Karlson.

Neli etappi, mis viimastel aastatel on aprilli lõpus ja mai alguses toimunud Pärnus, Viljandis, Kuressaares ja Elvas, on tihitpeale kattunud naaberriikides toimuvate heade sõitudega, mistõttu pole klubidel olnud võimalust neil startida, sest eelarve täitmise nimel on tulnud osaleda lühikese distantsiga kriteeriumisõidu meistrivõistlustel. Selle tulemusel on aga kõige suuremaks kannatajaks järelkasvu põlvkond, kes ei saa rahvusvahelises ja tugevas konkurentsis võisteldes piisavalt areneda.

Otsuse muuta kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistlused üheetapiliseks ning anda klubidele sellega rohkem valikuvabadust võttis Eesti Jalgratturite Liidu treenerite nõukogu vastu möödunud sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles