Neli eestlast pääses EMil kuldlaevastikku

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: EJL

Viimased eelsõidud Laser-klassi purjetamise EMi regatil Tallinnas lõppesid eile kodupubliku jaoks hästi: kuldsesse gruppi pääses neli eestlast.


Ilmselt kõige pingelisemaks kujunes võistluspäev Karl-Martin Rammo jaoks. Lõpetanud esimese distantsi üheksandana, tõusis ta kokkuvõttes 54ndaks. Et pääseda kuldlaevastikku, pidi noormees teises sõidus olema 50 parema seas. Sellest lahutas teda aga neli punkti.

Teiseks sõiduks suutis Rammo end hästi kokku võtta – sai 13. koha ning jõudis üldarvestuses 47. kohale.

Tema treeningukaaslane Argo Vooremaa kerkis üldarvestuses nelja koha võrra, 26ndaks. Esimeses stardis saavutas ta 8. ja teises 10. koha. «Olud olid keerulised. Meeldis see, et suutsin mõlemad sõidud ühte auku sõita,» rääkis Vooremaa.

Kahtlust Vooremaa pääsus kuldsesse gruppi pärast eilset esimest starti enam polnudki.
Samas klassis hõbelaevastikus jätkab ainsa eestlasena Patrick Abner, kes jõudis kvalifikatsioonisõitudes 83. kohale.

Eesti neidudel oli samuti hea päev. Anne-Mari Luik läbis edukalt esimese distantsi, lõpetades 17. kohal. Pettumuse valmistas talle teine sõit, kus ta pidi leppima 40. kohaga.

Siiski oli Luik päeva lõpus optimistlik, sest 36. koht tabelis tagas pääsu kuldsesse gruppi. «Eesmärk sai täidetud. Edasi saan julgelt sõita. Ka treener ütles, et hakkan nüüd rohkem riske võtma,» kommenteeris sportlane eelseisvaid finaalsõite.

Anna Pohlak stardib täna ja homme Luigega ühes grupis. Eestlanna jäi 16. ja 25. kohaga enam-vähem rahule, kuid leidis, et arenemisruumi veel on.

Naiste klassis püsib kaheksast sõidust neli võitnud horvaat Mihelic Tina kindlal juhtpositsioonil, teisel kohal on inglanna Charlotte Dobson. Talle järgneb belglanna Van Acker Evi.

Meeste klassis hoiab eelsõitude järel liidripositsiooni kindlalt kahekordne maailmameister austraallane Tom Slingsby, talle järgnevad austerlane Andreas Geritzer ja hollandlane Rutger Schaardenburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles