Aljand aitab veega sõbraks saada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Aljand
Triin Aljand Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks ujumistrennidele lööb Aljand kaasa ka Eesti Ujumisliidu ja päästeameti projektis «Veega sõbraks». «Õpetame veeturvalisust ja -ohutust, eesmärgiks panna lapsi proovile, nad saavad ise teha märgiujumist (teatud normide täitmine, mille eest jagatakse märke – toim) ja natuke mängime ka,» tutvustab Aljand projekti, mille patroonina kuulub tema ülesannete hulka nii lastega tegelemine, meediaga suhtlemine kui ka lapsevanemate ja üldsuse tähelepanu hankimine.

Ja kuigi Aljand ise arvab tagasihoidlikult, et ta projektis osalevatele lastele teab mis suur eeskuju pole, lükkavad selle arusaama ümber entusiastlikud ujumissõbrad, kes Aljandi iga veepäeva lõpus autogrammipaberitega ümber piiravad. Ning kirsiks tordil on eriti andunud väike fänn, kes esmalt Nõmme ujulas eemal julgust kogub ja siis Aljandile häbelikult lähenedes vaikselt ütleb: «Sa oled kõige parem olümpiaujuja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles