Adamson võitis Inglismaal teise etapi järjest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Adamson.
Martin Adamson. Foto: Erakogu

Avaetapil kõik kolm sõitu võitnud Martin Adamson osales Wiltshires Grittinghami krossirajal toimunud quadracerite Nora-MX nimelise Briti meistrivõistluste teisel etapil. Eestlase saagiks jäi teist etappi järjest võit.

250cc masinaklassi kvalifikatsioonis viiendat aega näidanud Adamson (RedMoto, Honda) lõpetas esimese sõidu Bailey Edwardsist järel teisena, esimest kaht jäi lõpus eraldama 9,5 sekundit. Kolmandaks sõitis end Lawrence Whyte (+23,7). Teises sõidus suutis eestlane oma paremuse maksma panna ja võitis lõpuks Whyte'i 18,9 ja kolmandaks tulnud Jack Holmesi 36,1 sekundiga. Päeva viimases sõidus oli eestlane jällegi teine. Võitis teises sõidus ebaõnnestunud ja 25-ndana lõpetanud Edwards, kolmandana ületas lõpujoone Whyte (+48,7 sek).

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus esikoht Adamsonile (114 punkti), teine oli Whyte (107 p) ja kolmas Daffyd Davies (97 p), kes oli sõitudes vastavalt 5., 4. ja 4.

«Esimeses sõidus oli enam vähem hea start, sõidu jooksul sain korra liidriks, aga pidin siiski koha tagasi andma. Kahjuks ei olnud sellel rajal hea mööda minna, sest mõned kohad olid väga mudased,» rääkis Adamson.

«Teise sõidu stardis sain kohe esimesena minema ja hoolimata sellest, et rada oli juba üsna aukus, suutsin esimesena lõpetada. Kolmas sõit kulges hästi, rada oli suhteliselt jube, aga sai veel sõita. Liidrist jäin üsna maha, aga viimasel ringil võtsin jõu kokku ja vähendasin vahe 5 sekundiliseks. Enne seda oli see olnud pea ligi 10-15 sekundit,» lisas Adamson.

Eestlase järgmine start Inglismaal on 20. aprillil, kui Howton Courtis asuval Pontrilase krossirajal sõidetakse meistrivõistluste kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles