Kergejõustiku superliiga koondislased on selgunud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Margus Ansu

Täna kinnitas Eesti Kergejõustikuliidu juhatus superliiga Eesti koondise liikmeteks kümnevõistlejad Mikk Pahapilli, Andres Raja, Mikk-Mihkel Arro ja Tarmo Riitmuru. Seitsmevõistlejatest hakkavad 26. ja 27. juunil Kadriorus peetaval superliigal Eesti au kaitsma Grit Šadeiko, Veera Baranova, Mari Klaup ja Anne Viskov.

Mikk Pahapill sõnas, et superliiga on ideaalseks võimaluseks koguda kindlust eelkõige nendel aladel, mis hooaja avavõistlusel Götzises kõige paremini ei õnnestunud. «Superliiga on viimaseks mitmevõistluseks enne Barcelona EMi ja minu eesmärgiks on näidata eelkõige tehnilistel aladel stabiilseid sooritusi ja leida hea võistlustunnetus. Loodan, et head võistlustingimused, tugev konkurents ja kodupublik aitavad jõuda ka punktisummani, millega on hea Barcelonasse sõita,» kommenteeris Pahapill.

Eesti naiste esinumber Grit Šadeiko nentis, et hooaja alguses on osadel üksikalade startidel puudunud vajalik värskus. «Oleme treeningkoormusi vähendanud ning praeguseks on läbi ka ülikooli kevadsemestri eksamid. Järelejäänud kaks nädalat peaks olema piisav hea võistlusvormi saavutamiseks,» usub Šadeiko. «Superliigale lähen ikkagi eesmärgiga kodupubliku ees isiklikku rekordit parandada ning EMi normi (5900p) püüda,» lisas 2008. aasta juunioride MMi pronksineiu. Tema seniseks parimaks seitsmevõistluse tulemuseks on eelmisel aastal Euroopa karikavõistluse esiliigas teenitud 5813 punkti.

Eesti koodis superliigal:

Kümnevõistlejad: Mikk Pahapill (8255p), Andres Raja (8119p), Mikk-Mihkel Arro (7779p), Tarmo Riitmuru (7626p). Varus on Hendrik Lepik (7458p).

Seitsmevõistlejad: Grit Šadeiko (5813p), Veera Baranova (5569p), Mari Klaup (5566p), Anne Viskov (5351p). Varus on Moonika Kallas (5226p).

Eesti kümnevõistlejatele pakuvad konkurentsi Venemaa, Ukraina, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Hispaania ja Valgevene sportlased. Eesti naiskond võistleb Tšehhi, Poola, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Rootsi ja Ukraina seitsmevõistlejatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles