Jalgpallijamad Rootsis jätkuvad: poiss sai pürotehnikaga vastu pead

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fännid enne AIK ja Djurgårdeni mängu.
Fännid enne AIK ja Djurgårdeni mängu. Foto: SCANPIX

Rootsi jalgpallihooaeg algas traagiliselt, kui Helsingborgi ja Djurgårdeni laupäevase kohtumise eel tapeti kakluse käigus 43-aastane Djurgårdeni poolehoidja. Ehkki klubid manitsesid oma poolehoidjaid seejärel rahumeelselt käituma, ei lasknud uued vahejuhtumid end isegi avavooru lõpuni oodata.

Stockholmis sai Friends Arenal vigastada üheksa-aastane poiss, kui põlev pürotehnika tabas teda vastu pead. Poiss pääses tõsisematest traumadest vaid tänu peas olnud mütsile. Tõrviku viskajat ei ole veel kätte saadud, kuid politsei pressiesindaja Lars Bylund sõnas Aftonbladetile, et võimuesindajad loodavad süüdlase tänu staadionil olevatele videokaameratele tabada.

Lisaks pidasid AIK ja IFK Göteborgi poolehoidjad enne mängu Stockholmis maha kakluse, mille järel viidi üks inimene kehavigastustega haiglasse. Huligaanide vahelised löömingud ei ole Rootsi jalgpallis haruldased, kuid laupäevane surmajuhtum oli esimene pärast 2002. aastat, kui samuti AIK ja Göteborgi poolehoidjate vahel puhkenud kakluses sai surma IFK fänn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles