Kevin Korjus näitas testil nimeka tiimikaaslasega võrdset kiirust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ART Grand Prix meeskonna eelmise aasta värvides McLaren MP4-12C GT3.
ART Grand Prix meeskonna eelmise aasta värvides McLaren MP4-12C GT3. Foto: Facebook / ART Grand Prix

Kevin Korjus, kes osaleb sel hooajal European Le Mansi kestvussõitude sarjas, näitas Paul Ricardi ringrajal toimuva ametliku testi avapäeva hommikusel sessioonil head kiirust.

McLaren MP4 12C GT3 rooli keerav Korjus sai parimal ringil kirja aja 1.58,408. Eestlane sai kokku läbida 22 ringi. GTC-klassi arvestuses oli tema aeg hommikuse sessiooni 11., kokku käis rajal 28 GTC-klassi sõitjat.

GTC-klassi kiireimale mehele Franck Pererale (Porsche 997 GT3R) kaotas Korjus 1,319 sekundiga. Võrdluses teiste ART Grand Prix meeskonna sõitjatega oli Korjus aga teine, jäädes ülinapilt alla vaid nimekale Alexandre Premat'le. Prantslane edestas Korjust 0,011 sekundiga.

31-aastane Premat on kogenud võidusõitja, kes jõudis 2006. aastal Spykeri meeskonnas ka vormel-1 sarja lävele. Kuninglikus sarjas siiski vaid testisõitja ametiga piirdunud Premat siirdus seejärel võistlema sportautodele, kus tema seni suurimaks saavutuseks on 2008. aastal Le Mansi sarjas Audi roolis saavutatud üldvõit. Prantslane on neli korda osalenud ka Le Mansi 24 tunni sõidul, kus tema parim tulemus on 2008. aastal Audi roolis saadud üldarvestuse neljas koht. Viimasel kahel hooajal on ta võistelnud Austraalias V8 Supercarsi sarjas.

Paul Ricardi rajal toimuv test jätkub täna õhtupoolikul ja homme. ELMS-sarja esimene etapp on kavas 18.-19. aprillil Silverstone'i ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles