Viigiline avavaatus jättis pinge õhku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola (vasakul)
Pep Guardiola (vasakul) Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalide avakohtumistel jäi kordusmänguks kõik lahtiseks – nii Manchester United ja Müncheni Bayern kui ka Barcelona ja Madridi Atletico mängisid 1:1 viiki.

Kerge eelis on võõrsil löödud värava näol mõistagi Bayernil ja Atleticol. Samas oli tiitlikaitsja Bayerni peatreener Pep Guardiola viigi järel pigem pettunud. Selle põhjustajaks polnud aga mängupilt, vaid väljakukohtunik Carlos Velasco Carballo, kes andis viimasel minutil Bayerni poolkaitsjale Bastian Schweinsteigerile teise kollase ning ühtlasi punase kaardi. Lisaks jääb kaartide tõttu kordusmängust eemale ka Javi Martinez.

Guardiola hinnangul kukkus Wayne Rooney punase kaardi toonud olukorras liiga kergelt. «Rääkisin kohtunikuga. Ta on väga hea kohtunik, kes vilistas terve mängu jooksul väga-väga hästi, kuid punane kaart oli ebaõiglane,» lausus Guardiola. Unitedi peatreener David Moyes jäi mõistagi eri arvamusele. «Minu arust takistas Schweinsteiger Wayne’i määrustevastaselt. See oli kaardi koht,» lausus šotlane.

Ebaõnnestunud hooaja jooksul palju kriitikat saanud Moyes võis oma seekordse taktikavalikuga rahul olla – kaitsest lähtudes mänginud Unitedil oli vasturünnakutes paar head võimalust värav lüüa ning teisel poolajal avaski Nemanja Vidic nurgalöögi järel skoori.

Schweinsteiger viigistas aga kümmekond minutit hiljem ning kordusmängus peab United rohkem teravust tekitama.

«Lõime endale hea võimaluse Münchenisse minna ja seal võita. Oleme mänginud Meistrite liigas oma selle hooaja parimat jalgpalli ning täpselt sama vajame ka kordusmängus,» lausus Moyes.

Hispaania siseduellis võib avavaatuse järel rohkem rahul olla Madridi Atletico, kes asus tänu Diego superväravale teise poolaja alguses Barcelona ees võõrsil juhtima. Väljakuperemehed jõudsid Neymari tabamusest siiski viigini ja peatreener Tata Martino lausus, et tunneb oma hoolealuste üle uhkust.

«Pärast Atletico väravat nägime parimate päevade Barcelonat. Liigutasime palli hästi, eriti viimasel väljakukolmandikul, ja tekitasime palju löögivõimalusi,» lausus ta. Barcelona meeskonnas ei saa kordusmängus osaleda kaitsja Gerard Pique, kes vigastas avapoolajal puusa ning hiljem tuvastati tal haiglas koguni luumõra.

Kaotusi kandis ka Atletico, kes ei saa kordusmängus ilmselt arvestada reielihast vigastanud ründetähe Diego Costaga.

«Meil on suure südamega meeskond ja mäng oli tõeliselt kirglik. Taktikalisest vaatepunktist oli seda ilus vaadata. Mõlemad meeskonnad jäid oma stiilile kindlaks,» kiitis Atletico peatreener Diego Simeone nii omasid kui ka vastaseid. Kordusmängud peetakse mõlemas paaris 9. aprillil.


Meistrite liiga

Veerandfinaalid

Manchester United – Müncheni Bayern 1:1

(58. Nemanja Vidic – 67. Bastian Schweinsteiger)

FC Barcelona – Madridi

Atletico 1:1

(71. Neymar – 56. Diego)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles