FC Barcelona võib keelu tõttu jääda ilma ihaldatud väravavahist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Andre ter Stegen.
Marc Andre ter Stegen. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA määras eile FC Barcelonale kaheks järgmiseks üleminekuaknaks uute mängijate ostmise keelu ja seetõttu on ohtu sattunud ka kaks tehingut, mida Barcelona on juba varasemalt alustanud.

Juba mõnda aega tagasi avaldati, et Barcelona pikaaegne esiväravavaht Victor Valdes lahkub suvel meeskonnast ja tema asendajaks saab praegu Saksamaa klubi Mönchengladbachi Borussia ridadesse kuuluv Marc Andre ter Stegen. Nüüd on aga viimase tehingu kohale tõusnud murepilved, kirjutab Football Espana.

Barcelona teatas eile, et nad kavatsevad FIFA poolt seatud keelu vaidlustada. Eelmisel kuul teatas Barcelona, et nendega liitub Zagrebi Dinamo noormängija Alen Halilovic. Lisaks sooviti Valdesi asendajana meeskonda tuua ter Stegen, kuid tehing ei ole saanud veel ametlikku kinnitust.

Ter Stegeni esindajate sõnul lahkub väravavaht suvel oma praeguse tööandja ridadest ja nad jälgivad tekkinud olukorda tähelepanelikult. «Me ei tea, kas tehtud otsus mõjutab vaid tulevasi tehinguid või ka neid, mis on juba käimas,» sõnas ter Stegeni esindaja Gerd von Bruch. «Võtame asja rahulikult ja jälgime lähinädalatel sündmuste kulgu. Tundub, et Marc lahkub suvel Mönchengladbachist.»

Hispaania ajaleht AS kirjutab, et Barcelona üritab väita, et ter Stegeni ja Halilovici tehingud olid juba varasemalt korras ja FIFA kehtestatud keeld ei peaks nendele kahele mängijale laienema. Samas usutakse, et FIFA ei pruugi sellistele väidetele hästi vaadata.

Veel lisab AS, et kui Barcelona peaks vaatamata keelule üritama suvel neid kahte mängijat enda ridadesse registreerida, siis FIFA ei anna neile selleks lihtsalt luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles