Bayern vihastas seanalja tõttu Briti kõmulehtede peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastian Schweinsteiger (paremal).
Bastian Schweinsteiger (paremal). Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi teatas Briti ajalehtede The Suni ja Daily Mirrori toimetustele, et nende spordireporterid pole Meistrite liiga veerandfinaali korduskohtumisele Bayerni ja Manchester Unitedi vahel oodatud. Põhjuseks on pealkirjad, mis avaldati mõlemas lehes pärast avamängu.

United asus avakohtumist juhtima, kuid Bastian Schweinsteiger viigistas mänguseisu. Mängu viimasel minutil sai Schweinsteiger Wayne Rooney vastu tehtud vea eest teise kollase ja ühtlasi punase kaardi ning eemaldati väljakult. The Sun avaldas seepeale järgmise päeva esiküljel loo pealkirjaga «You Schwein!» ja Daily Mirror pealkirjastas oma mänguülevaate «You dirty Schwein», kasutades ära Schweinsteigeri nime esimese poole saksakeelset tähendust «siga». Bayerni meelest oli selline teguviis aga äärmiselt kohatu.

«Need pealkirjad olid ebaviisakad, diskrimineerivad ja isiklikult solvavad,» teatas Bayern oma kodulehel. «Seda eriti Meistrite liiga puhul, kus UEFA on korraldanud suure RESPECT-kampaania ning kõik mängijad kannavad seda logo ka oma särgil.»

Klubi lisas, et aktsepteerib karistust, mille UEFA määras neile pärast eelmise ringi kohtumist teise Inglise klubi Londoni Arsenaliga. Saksa fännid olid tookord tribüünile kaasa võtnud sündsusetu pildiga plakati ning seetõttu peab Bayern nüüd Allianz Arenal toimuvas mängus ühe sektori fännidest tühjaks jätma. Bayern leidis, et nüüd on sobilik koht inglastele samadel alustel tagasi teha. «700 meie fänni jääb Unitedi mängust eemale ja meile tehti 10 000 eurot trahvi. Nõustusime sellega. Kuid nüüd otsustasime, et Daily Mirrori ja The Suni ajakirjanikud ei saa mänguks Manchester Unitedi vastu Allianz Arenale akrediteeringut,» teatas Bayerni pressiteenistus.

Ka klubi peatreener Pep Guardiola sattus teisipäeval Old Traffordil peetud kohtumisi järel ajakirjanikega sõnelusse, kui pidas vajalikuks korrale kutsuda Guardiani ajakirjanikku Jamie Jacksonit. Lehemees oli Guardiolalt küsinud, mida too arvab Unitedi peatreeneri David Moyesi taktikalistest valikutest. «Vaata mulle otsa, kui ma sinuga räägin,» torkas Guardiola talle vastuse andmise käigus.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles