Mõnda staari ei testitud võistlusväliselt kordagi, Kanepit üle seitsme korra

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Toomas Huik

Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) avalikustas statistika eelmisel aastal tehtud dopinguproovide kohta, mis näitas, et kontroll on suurenenud, kuid mõnda tippmängijat ei testitud võistlusvälisel ajal kordagi, samas kui näiteks Kaia Kanepit kontrolliti üsna tihedalt, vahendab ERR Sport.

Näiteks hooaja maailma esikümnes lõpetanud argentiinlast Juan Martin del Potrot ega serblanna Jelena Jankovici dopingukontrollid võistlusväliselt ei külastanud, kirjutab USA Today.

Võistlusväliste veretestide arv suurenes 2012. aasta 63 pealt 449 testile, uriiniproove võeti tunamullu võistlusväliselt 144 korral, mullu aga 271 juhul. Paraku ei jaotunud need testid mängijate vahel võrdselt, mõningaid, sealhulgas Kaia Kanepit, testiti enam kui seitsmel korral, samas kui paljusid ei külastanud dopingukontrollid võistlusvälistel aegadel kordagi. Võistluste ajal pidi Kanepi kontrollis käima 4-6 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles