Skandaal: maruvihane Pütsep ähvardab Eesti maanteesõite boikoteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: Herki Helves

Aastaid profileiba teeninud jalgrattur Erki Pütsep ähvardab Eesti maanteesõitudel osalemisest loobuda, kui tema abil kokku pandud meeskonda CC Superior/Hansabuss järgmisel nädalal algavale Saaremaa velotuurile ei lubata. Eesti Jalgratturite Liidu teatel ei tohiks meeskonna osalemisel siiski takistusi olla.

Pütsepa sõnul kulus temal, Tõnu Ordil ja Allar Tõnissaarel selle meeskonna kokkupanemiseks kolm nädalat ning CC Superior/Hansabuss, mille eest pidid sõitma ka näiteks Alo Jakin, Markku Ainsalu ja Caspar Austa, loodi tema sõnul kõiki reegleid järgides.

«Ma võtsin kokku mehed, kes olid ripakil ja polnud kellegagi sõita. See on sõprade meeskond, ma ei küsi kelleltki raha,» rääkis Pütsep portaalile rattaprofid.com. «Rattaliitu tuli peakohtunikult kiri, et me ei kõlba ega tohi Saaremaa velotuuril osaleda. Aga kui pole Saaremaa velotuuri, siis ei ole mul ka Eesti meistrivõistlusi ning teisi maanteesõite, kus kohtunikeks samad inimesed.»

Saaremaa velotuuri korraldajal Riho Räimel oleks enda sõnul väga kahju, kui tugevad Eesti ratturid jääksid segaduste tõttu jõuproovilt kõrvale.

«Ma ei ole selle teemaga küll veel väga täpselt kursis, aga probleem paistab olevat meeskonna nimes,» rääkis Räim. «Nad saaksid sõita segameeskonna all. Minul ei ole küll mitte midagi nende vastu ja mul on väga kahju, kui nad jääksid tuurilt eemale. Ma usun, et seda probleemi on võimalik lahendada.»

Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson teatas, et temal puuduvad andmed, et eksisteeriks mingisugunegi takistus meeskonna osalemisele kas võistluse korraldaja või liidu poolt.

«Võistluse peakohtunik on küll tõstatanud küsimuse, milline peaks olema võistkonna nimi, kuna ükski sportlane ei oma kõneall oleva klubi litsentsi,» teatas Karlson ning lisas, et vastavalt UCI reeglitele võib selline meeskond osaleda Mix Teami või riigi koondise nime all.

«Isiklikult arvan, et asi on natuke ülevõimendatud ja reaalset ohtu sportlaste võistlusel osalemisel ei ole,» kinnitas Karlson.
Ka Pütsep avaldas lootust, et probleem leiab enne tuuri algust lahenduse. «Keegi tahtis meile lihtsalt kaikaid kodarasse visata ja ma aiman ka kes. Pöördusin ajakirjanduse poole, sest tahtsin, et see küsimus avalikkuseni jõuaks,» teatas Pütsep.
Baltikumi pikima traditsiooniga mitmepäevasõit algab 15. juunil Tartumaal Kõrvekülas eraldistardiga. Tänavu on starti tulemas ridamisi kuulsaid nimesid: Kalle Kriit, Rene Mandri, Tanel Kangert, Jaan Kirsipuu ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles