Jaanus Levkoi: pronksimänguks meid ei jätkunud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 koondise peatreener Jaanus Levkoi.
Eesti U18 koondise peatreener Jaanus Levkoi. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eclex/1182 korvpallinaiskond kaotas täna Eesti-Läti ühisliiga pronksikohtumise Läti klubile RSU/Merks 60:75. Samale naiskonnale vannuti alla ka aasta tagasi peetud kolmanda-neljanda koha mängus. Valitseva Eesti meisternaiskonna peatreener Jaanus Levkoi sõnas pärast kohtumist, et vaatamata lõpptulemusele oli hooaeg korralik, kuid kolm järjestikust mängu finaalturniiril olid meie naiskonnale liiast.

Eclex kohtus reedel veerandfinaalis Vega 1/Liepājaga ja võitis 67:64. Laupäeval jäädi poolfinaalis 40:51 alla Riia TTT-le.

«Tänaseks mänguks meid lihtsalt ei jätkunud enam. Kaks eelmist kohtumist olid nii peas kui jalgades,» sõnas Levkoi. «Ei ütleks, et tüdrukud ei tahtnud, aga lätlannad viskasid kohe alguses meid põhja ja jäimegi tagaajajaks, mis on alati raske. Sellest läks meie mäng ka närvilisemaks. Eilne esitus TTT vastu oli parem ja võitluslikum, aga tänane kulges selgelt vastaste dikteerimisel.»

«Midagi halba hooaja kokkuvõttes tegelikult ei ole, arenesime ka meie, aga vastastel on materjali pisut rohkem,» lisas peatreener. Kõik finaalturniirile jõudnud lõunanaabrite klubid peale RSU/Merksi on end tugevdanud ka võõrleegionäridega, mõnes naiskonnas on neid rohkem kui üks. «Meil Eestis ei jätku nii palju materjali, et saaks võistkonna normaaslelt komplekteerida, tuleks ka mujalt kedagi juurde võtta, selleks tuleks vahendid leida, kuigi eks see on keeruline,» lisas Levkoi.

Naiskonda 14 punkti ja 14 lauapalliga toetanud Mailis Pokk oli ilmselgelt pettunud. «Eks väsimus mängis kindlasti rolli, kolmandat päeva järjest ja vahetusi palju pole. Aga mängisime mingites olukordades üle, ei teinud oma asju ära, mida kogu hooaja teinud oleme,» ütles Pokk. «Üks viga teise otsa ja nii me selle kohtumise kaotasime. Nüüd pole muud teha kui end kokku võtta ja Eesti meistrivõistlustele keskenduda,» lisas ta.

Kate Kreslina tõi pronksimatšis võitjate parimana 22 punkti, Eclexi ridades jõudis kolm mängijat 14 punktini - lisaks Pokile ka Laina Mesila-Kaarmann ja Heila Rosenfeldt. Statistikas oli suurim vahe kolmepunktivisete tabavuses, kui lätlannad tabasid 31st viskest 11, siis Eesti klubi mängijad suutsid 13st üritusest läbi korvirõnga saata vaid ühe.

Eesti meistrivõistluste poolfinaalid algavad juba tuleval nädalal. Eclex läheb vastamisi AmEst Raplaga, teises poolfinaalis kohtuvad Tallinna Ülikool ja Audentese SG/Noortekoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles