Vooremaa sai EMil tänu heale lõpuspurdile 16. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vooremaa
Argo Vooremaa Foto: EJL

Tallinnas said täna viimaste finaalsõitudega lõpu Laser olümpiaklasside Euroopa meistrivõistlused, mille võit nii meeste kui naiste klassis kuulus Horvaatia purjesportlastele. Eestlaste parim tulemus EMilt on Argo Vooremaa võidetud 16. koht Laser Standard klassis.

Viimane võistluspäev algas suhteliselt nõrga, kuni 5 m/s puhuva idatuulega, mis pidevalt paisudes ulatus teise sõidu ajaks juba kuni 10 m/s. Mehed pidasid Laser Standard klassis kaks sõitu ning said kokkuvõttes kirja kõik 12 algselt planeeritud sõitu.

Naised võistlesid Laser Radialil täna kolmes sõidus, püüdes korvata eilses tuulevaikuses pidamata jäänud võistlust, kokku tuli naistel 11 sõitu.

Laser  Standard klassis tuli EM-regati võitjaks Tonci Stipanovic Horvaatiast. Olümpiavõitja ja valitsev maailmameister Paul Goodison Suurbritanniast pidi seekord leppima hõbedaga, esimese ja teise koha vahe oli 10 punkti.

 Argo Vooremaale kuulus EMil 16. koht, üldarvestuses oli ta 21. kohal. «Olen oma tulemusega rahul – see on minu uus tippmark. Lootsin küll üldarvestuses pääseda 20 parima hulka, aga 21. koht on sellele piisavalt lähedal,» naeratas Vooremaa. «Usun, et edu tõi mulle see, et suutsin rahulikuks jääda ja närvi mitte kaotada. Neljapäeval olid väga rasked sõidud ja esimene päev ei läinud ka hästi, aga jäin rahulikuks ja purjetasin edasi. Samas ma ei tundnud, et koduvetes purjetamine oleks andnud mulle mingeid eeliseid – konkurents oli väga tihe ja tingimused keerulised.»

 Karl-Martin Rammo (ROPK), kes lunastas oma esimesel täiskasvanute EM-il pääsu kuldlaevastikku, teenis 37. koha ning oli üldarvestuses 48s.

 Laser Radial klassis kuulus Euroopa meistritiitel ülekaalukalt samuti horvaatlannale Tina Mihelicile, kes ei loobunud kogu regati vältel liidripositsioonist päevakski. Teiseks tuli Charlotte Dobson Suurbritanniast ning kolmandaks Pekingi olümpial hõbeda võitnud leedulanna Gintare Sheidt.

Kuldfliiti pääsenud eestlannad Anne-Mari Luik (ROPK) ja Anna Pohlak (TJK) said EMil 39. ja 40. koha, üldarvestuses vastavalt 43. ja 44. koha. Mõlemad jäid oma tulemusega rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles