MMil ajakirjanikke röövinud mehed pandi 15 aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariigi politseinikud.
Lõuna-Aafrika Vabariigi politseinikud. Foto: SCANPIX

Vahetult enne jalgpalli MM-finaalturniiri algust Portugali ja Hispaania ajakirjanikke röövinud meestele mõisteti karm karistus – kaks pätti peavad 15 aastat trellide taga veetma.

Ajakirjanikelt rööviti kolmapäeval relva ähvardusel Johannesburgis nende sülearvutid, mobiiltelefonid ning sularaha, vahendab Reuters.

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) politseiülem Bheki Cele oli äärmiselt rahul, et uurijad röövlid nii kiiresti tabasid.

«Kaks süüdistatavat, 20-aastane Bright Madzidzi ja 28-aastane George Magubane mõisteti mõlemad relvastatud röövi eest 15 aastaks vangi,» politsei avaldatud pressiteates. «20-aastasele Ndubuisi Odungwale mõisteti varastatud esemete omamise eest nelja-aastane vangistus.»

Madzidzi ja Magubane on Zimbabwest pärit, Odungwa aga Nigeeriast.

Lisaks avaldas politsei, et samal ajal kui Uruguay mängis eile Prantsusmaaga, varastati nende hotellist sularaha. Tänu turvakaameratele suudeti varas ka kohe identifitseerida, kuid Uruguay koondise ametnikud ei soovinud politseile avaldust teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles