Chelsea kangelane Ba andis Mourinhole ninanipsu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demba Ba hiline värav (vasakul) viis Londoni Chelsea Meistrite liiga poolfinaali.
Demba Ba hiline värav (vasakul) viis Londoni Chelsea Meistrite liiga poolfinaali. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea eile õhtul jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali viinud ründaja Demba Ba kasutas olukord ära selleks, et anda väike vastulöök klubi peatreenerile Jose Mourinhole.

Mourinho lausus mäletatavasti pärast Chelsea 1:3 kaotusega lõppenud avamängu PSG vastu, et tal pole kasutada õigeid ründajaid. Sel hooajal vahetusmehe staatuses olnud Ba sõnas nüüd, et portugallase jutt ei vasta tõele. «Ma ei otsi kättemaksu, aga võib-olla on nii, et Mourinho pole leidnud endale meelepäraseid ründajaid. Samas tean, et meil on kolm suurepärast ründajat ning paljud klubid oleksid õnnelikud, kui neil õnnestuks need mehed endale saada,» kiitis Ba ennast, Samuel Eto’od ja Fernando Torrest. «Mul on hea meel, et suutsin meid pingetest vabastada. Mulle pole sel hooajal palju võimalusi antud, aga seekordse kasutasin ära.»

Mourinhol jätkus eilse mängu järel siiski Ba kohta vaid kiidusõnu, muuhulgas võrdles ta ründajat isegi Chelsea legendi Didier Drogbaga. Tõsi, seda üpris ootamatu nurga alt. «Mul on tema pärast hea meel. Ta on tore inimene, tõeline professionaal, hea meeskonnamängija,» lausus Mourinho. «Saatsin ta enne Torrest seetõttu platsile, et ta ei tunneks ennast kolmanda ründajana. Tema entusiasm oli fantastiline ja ta hakkas PSGle kohe probleeme tekitama, sest Prantsusmaa liigas ei mängita sellises stiilis nagu talle kombeks. Ning pärast värava löömist oli ta fantastiline keskkaitsja. See meenutas mulle natuke Didieri kunagisi esitusi neis mängudes, kus vajasime, et ta lõpuminutitel kaitsetööd teeks,» lausus Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles