Federer kaotas üllatuslikult Halle finaalis Hewittile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: SCANPIX

Maailma edetabeli teine number Roger Federer kaotas üllatuslikult Halle tenniseturniiri finaalis australlasele Lleyton Hewittile.

Kunagine maailma esireket, nüüd edetabelis 32. kohal paiknev Hewitt võitis täna kaks tundi ja 21 minutit kestnud kohtumise 3:6, 7:6 (4), 6:4.

Seesugune tulemus oli üllatav just selle tõttu, et kuuel korral Wimbledoni suure slämmi turniiri võitnud Federer polnud muruväljakul mängitaval Halle turniiril alates 2002. aastast kaotusekibedust tundnud, selle aja jooksul on ta Halles viiel korral võidutsenud.

Lisaks on Federer 2002. aasta Wimbledoni võitjast Hewittist jagu saanud nende viimases 15 omavahelises kohtumises. Üldse olid Federer ja Hewitt enne tänast vastamisi olnud 24 korral ning Hewitt oli võitnud neist vaid seitse matši.

Enne tänast finaali oli Federer alates 2003. aastast murul kaotanud vaid ühe mängu – 2008. aasta Wimbledoni finaali, kus ta pidi tunnistama Rafael Nadali paremust.

Tänavune Wimbledoni turniir, kus Federer läheb võistlustulle tiitlikaitsjana, algab 21. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles