Pokljukas laaberdanud Norra suusatähed said karistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsenile meeldib lisaks spordile ka kõvasti nalja teha, kuid seekord läks mees üle piiri.
Emil Hegle Svendsenile meeldib lisaks spordile ka kõvasti nalja teha, kuid seekord läks mees üle piiri. Foto: SCANPIX

Norra laskesuusaliit tegi kolmele sportlasele kirjaliku hoiatuse, sest Sloveenias Pokljukas peetud MK-etapi ajal käitusid Norra sportlased võistlusvälisel ajal «ebaväärikalt». Alaliit keeldus esialgu avaldamast, millest täpsemalt määrusterikkumine seisnes ning kes paharettide seas olid. Väljaanne Nettavisen uuris aga välja nii patustajate nimed kui ka pahateod ning seejärel oli ka alaliit sunnitud tunnistama, et karistada said vennad Tarjei ja Johannes Thingnes Bø ning Emil Hegle Svendsen.

Laskesuusakoondise spordidirektor Per Arne Botnan lausus VG-le esialgu vaid, et rikkumiste kordumisel kaasneb sellega karm karistus. «Tegeleme selle asjaga organisatsioonisiseselt. Sportlased rikkusid käitumiskoodeksit ja said kirjaliku hoiatuse. Rohkem ma ei ütle,» lisas koondise treener Espen Andersen Nordby väljaandele tekstisõnumi teel.

Dagbladeti teatel leidis intsident aset märtsi algul Pokljukas. «Leppisime sportlastega kokku, et me ei räägi, mis seal juhtus,» lausus Botnan. VG üritas seejärel uurida, kas tegu on Botnani karjääri kõige karmima režiimirikkumisega. «Ma ei hakka rikkumisi pingeritta panema. Kuid see, mis seal tehti, ei mahu meie poolt kehtestatud eetiliste normide piiresse. Tegelesime probleemiga kohe pärast Pokljuka võistlusnädalavahetust,» sõnas Botnan.

Väljaanne Nettavisen nuhkis aga välja, et patustajad olid vennad Tarjei ja Johannes Thingnes Bø ning Emil Hegle Svendsen. Lisaks hoiatusele jäävad mehed ilma arvestatavatest boonussummadest ning kärbitakse ka neile määratud spordistipendiumeid. Nettavisen avaldas ka Botnani kirja, mis saadeti kogu Norra koondisele.

Sealt selgub, et neljapäeval pärast võistlust käisid kolm meest esmalt joomas, seejärel ujumas ning vandaalitsesid elamispaika naastes sealses parklas, lastes paljudel autodel ja tiimibussidel rehvid tühjaks. Nettavisen üritas ka kolmelt «kangelaselt» juhtunu kohta kommentaari saada, kuid ükski neist ei vastanud intervjuupalvele. Pärast Nettaviseni paljastust avaldas kolme mehe nimed ja korda saadetud teod ka alaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles