Barcelona eilne müsteerium: kuhu kadus Lionel Messi?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atletico kaitseliin on taas Lionel Messi tee väravale sulgenud.
Atletico kaitseliin on taas Lionel Messi tee väravale sulgenud. Foto: SCANPIX

Eile õhtul Meistrite liiga veerandfinaalis Madridi Atleticole kaotanud ja konkurentsist langenud FC Barcelona jalgpallimeeskonnas otsitakse läbikukkumise põhjuseid ning üsna kiirelt jõuti ühe järelduseni – neli aastat järjest maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi kadus korduskohtumises täielikult pildilt. Miks?

Väljaanne Sport otsis kiirelt välja statistika, mida tehakse igal Meistrite liiga mängul, ning sealt selgus üllatav tõsiasi – Messi läbis 90 minuti jooksul platsil kõigest 6,8 kilomeetrit. Olgu võrdluseks toodud ka Barcelona väravavahi Pinto sama number, mis oli 5,3 kilomeetrit. Messist vähem ei liikunud eilse mängu jooksul mitte ükski väljakumängija ning näiteks Atletico kangelane, võiduvärava autor Koke läbis 90 minutiga platsil koguni 12,3 kilomeetrit.

Barcelona peatreener Gerardo Martino pidi selgitama, miks ta kasutas Messit kolmemehelise ründeliini paremal äärel, mitte aga tavapärasel kesksel positsioonil. Seal oli hoopis Cesc Fabregas, vasakul äärel aga Neymar. «Tahtsime, et ta oleks positsioonil, kust ta saaks kaitsjaid üks-ühele ette võtta,» põhjendas Martino pärast mängu. Messi alustas hästi, kui lõi juba kolmandal minutil peale. Kümme minutit hiljem lõi ta peaga mööda ja 24. minutil saatis madala löögi napilt postist mööda, kuid kadus seejärel pildilt.

Eilne tulemus tähendab, et Messi pole nüüd Atleticole väravat löönud koguni viimases kuues omavahelises mängus. Barcelona jaoks katkes aga rekordseeria – viimasel kuuel aastal oli meeskond alati Meistrite liigas nelja parema hulka jõudnud. Koduliigas ollakse siiski liidrikohta hoidvast Atleticost vaid punkti kaugusel, kui mängida jääb veel kuus vooru. Järgmisel kolmapäeval kohtub Barcelona aga karikafinaalis igipõlise vaenlase Madridi Realiga.

Martino tunnistas lõpetuseks, et Atletico vääris eile edasipääsu. «Mängus oli hetki, kui me ei suutnud teha seda, mida Barcelona tavaliselt teeb. Aga see on tunnustus meie vastastele. Vaadake, kui intensiivselt nad mängisid, kuidas nad kaitsesid, kui palju mängijaid nad oma karistusala ümber koondasid... Kohati oli meil raske oma mängus sügavust leida. Üritasime igati, tegime vahetusi, kuid me ei suutnud neid murda,» lausus Martino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles