Valencia tegi Euroopa liigas imet, Juventus samuti poolfinaalis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paco Alcacer (paremal) kerkis kübaratrikiga Valencia kangelaseks.
Paco Alcacer (paremal) kerkis kübaratrikiga Valencia kangelaseks. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas selgusid eile õhtul poolfinalistid, kõige raskemast seisust tuli välja avamängu suurelt kaotanud Valencia.

Võõrsil jäi Valencia Baselile alla koguni 0:3, ent kordusmängus suudeti koduväljakul kaotusseis juba avapoolaja lõpuks vaid üheväravaliseks mängida, kui täpsed olid Alcacer Paco ja Eduardo Vargas. 70. minutil lõi Vargas oma teisegi värava ja kohtumine läks lisaajale. Seal said punase kaardi nii Marcelo Diaz kui ka Gaston Sauro ning üheksakesi platsile jäänud Baseli vastupanu rauges. Paco kübaratrikk ja Juan Bernati värav tõid Valencial 5:0 võidu, mis viis nad kokkuvõttes 5:3 edasi.

Avamängu võõrsil FC Portole 0:1 kaotanud Sevilla pööras korduskohtumise veel kiiremini enda kasuks, kui tänu Ivan Rakitici penaltile ning Victor Vitolo ja Carlos Bacca väravatele juhiti juba poole tunni möödudes 3:0. Portot ei aidanud ka see, et Sevilla jäi Coke punase kaardi tõttu juba teise poolaja alguses kümnekesi - Kevin Gameiro hoopis kasvatas Sevilla edu ning alles teisel lisaminutil suutis Ricardo Quaresma lüüa Porto auvärava. 4:1 võit ja 4:2 üldedu viis Sevilla poolfinaali.

Itaalia meister Torino Juventus naasis Lyonist 1:0 eduseisul ning kordusmängus viis Andrea Pirlo tabamus juba neljandal minutil Juventuse juhtima. Jimmy Briand viigistas küll peagi, kuid 68. minutil viis Samuel Umtiti omavärava Juventuse uuesti ette ning lõpuks vormistati 2:1 võit ja pääseti üldeduga 3:1 poolfinaali.

Kõige ühepoolsemas neljandas veerandfinaalis oli Lissaboni Benfica alistanud võõrsil AZ Alkmaari 1:0 ning ka kodus võeti 2:0 võit. Väravad lõi 39. ja 71. minutil Rodrigo. Poolfinaalpaarid selguvad täna Eesti aja järgi kell 13.15 algaval loosimisel.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles