Purjuspäi tembutanud suusatähed palusid avalikult vabandust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Helge Svendsen
Emil Helge Svendsen Foto: SCANPIX

Märtsis Pokljuka MK-etapil ebaväärikalt käitunud Norra laskesuusatähed Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø ja Johannes Thingnes Bø, kelle teod eile avalikkuse ette jõudsid, esinesid avaliku vabandusega.

«Olime peol koos teiste võistlejate ja sõpradega. Siis aga läks pidu oodatust natuke pikemaks. Võtsime paar õlut liiga palju ja kahetseme seda,» ütles Tarjei Bø ajalehele Dagbladet. «Ma ei ütleks, et asi läks joominguks kätte, aga võib-olla olime veidi liiga heas tujus, seetõttu tegime ka lollusi,» lisas Svendsen. Mehed käisid vintispäi ujumas ja lasid ööbimispaika naastes parklas seisnud autodel rehvid tühjaks.

Teiste seas võeti ette ka rahvuskaaslasest vanameistri Ole Einar Bjørndaleni BMW. «Tol hetkel tundus see naljakas. Tagantjärgi saame aru, et päris nii see polnud. Vabandasime järgmisel päeval. Ta oli meis veidi pettunud, aga võttis vabanduse vastu, nii et sellega sai kõik joonde,» selgitas Svendsen.

Kolm meest said alaliidult kirjaliku hoiatuse, lisaks jäävad nad ilma kuni 100 000 Norra krooni väärtuses stipendiumitest ja boonusrahadest. «See on õige. Meid tuleb teistele hoiatavaks näiteks tuua. Tuleb näidata, et meie tegu oli vale. Leiame seda ka ise, seetõttu nõustusime karistusega,» lausus Bø.

«Minu jaoks on see suur raha,» lisas Svendsen. «Praegu pole mul küll eriti lõbus tunne – tahaksin ju jätta endast mulje kui asjalikust mehest. Loodetavasti antakse meile andeks. Keegi meist pole ju täiuslik.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles