Süüdistaja seadis Pistoriuse versiooni tõsise kahtluse alla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess, kus süüdistaja Gerrie Nel püstitas täna tõsise kahtluse Pistoriuse versiooni õigsuses.

Pistoriuse protsess on käesoleva nädala lõpuks jõudnud punkti, kus kuulus parasportlane on tunnistanud, et tema tüdruksõber Reeva Steenkamp hukkus just tema käe läbi. Samas kinnitas Pistorius, et tegemist oli ettekavatsemata tapmisega, sest pidas Steenkampi sissetungijaks. Süüdistaja Gerrie Nel seadis selle väite aga täna tõsise kahtluse alla ja väitis, et Pistoriuse versioon juhtunust ei ole loogiline.

Nimelt palus Nel täna Pistoriusel selgitada, kuidas ta Steenkampi tulistas. Pistorius esitas kohtule kirjelduse, mille kohaselt kuulis ta öösel vannitoast helisid ja asus relvaga selles suunas liikuma. Samal ajal karjus mees väidetavalt Steenkampile, et neiu tuleks voodist välja ja kutsuks politsei. Järgmisena väitis Pistorius, et kuulis hääli, mis kõlasid selliselt, nagu avataks vannitoa ust ja tuldaks talle kallale, mistõttu avas ta selles suunas tule.

Neli sõnul on asjade selline käik ebatõenäoline ning süüdistaja uuris, miks Pistorius ei teinud enne tule avamist kindlaks, kus Steenkamp viibib ja et temaga kõik korras on. Lisaks väitis Nel, et oli ebatõenäoline mõelda, et sissetungija ennast vannituppa peidaks. «Kui oleksid Reevaga rääkinud, oleksite saanud kahekesi ette võtta mitmeid teisi samme,» teatas Nel.

Pistorius vastas süüdistajale, et Steenkampi heaolu oli tema jaoks esmatähtis ja seetõttu sooviski ta end hoida vannitoa ja voodi vahel, sest arvas, et ta tüdruksõber just seal on. Süüdistaja lisas, et Pistoriuse esitatud versioon sellest, et Steenkamp tema hüüdele ei vastanud ja enne tulistamist ühtegi sõna ei öelnud, on ebatõenäoline. «See ei ole tõenäoline, see ei ole võimalik,» väitis Nel resoluutselt, seades sellega Pistoriuse versiooni tõsiselt kahtluse alla.

Nel lisas, et tema arvates teadis Pistorius väga hästi, et Steenkamp on vannitoa ukse taga, ning nende eelnevate tülide tõttu tulistaski ta selles suunas.

Pistoriuse kohtuistung jätkub esmaspäeval, sellega algab protsessi viies nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles