Endine FIA president andis kriitikutele vastulöögi: müra tegi mind kurdiks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley.
Max Mosley. Foto: SCANPIX

Endine Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Max Mosley kommenteeris sel hooajal palju tähelepanu saanud uute vormel-1 masinate V6 mootorite kasutuselevõttu ja korduvat kriitikat, et autod on muutunud liiga vaikseks.

Käesolevast hooajast kasutusele võetud V6 turbomootorid on teeninud kriitikasõnu nii sarja presidendilt Bernie Ecclestone'ilt, valitsevalt maailmameistrilt Sebastian Vettelilt ning ka F1 sarja fännidelt, aga Mosley väitis, et tegemist on positiivse muutusega ning sarja juhid pole osanud seda rahvale lihtsalt korralikult selgitada.

«Kui kedagi peaks süüdistama, olen see mina. Meie (FIA- toim.) olime need, kes hakkasid seda uut tehnoloogiat kasutusele võtma. See toimus 10 aasta jooksul,» selgitas Mosley Daily Mailile.

«Kannan neid asju (kuulmisaparaate) mõlemas kõrvas, sest mootorite poolt tekitatud müra läks mu kõrvadest läbi 40 aastat või rohkemgi. On liiga hilja päästa minu kuulmist, aga mitte järgmise generatsiooni oma. Vaiksemad mootorid on perekondadele paremad. Saab viia lapsi etappidele ilma kartmata, et nad jäävad kurdiks,» rääkis Mosley.

«Kui on midagi, mida oleksin saanud paremini teha seoses uute reeglite ja nende kasutuselevõtmisega seotud põhjustega, on nende selgitamine. See võimalus on maha magatud,» võttis Mosley oma seisukohad kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles