Võimsa isikliku rekordiga teivashüppe olümpiavõitja tõmbas karjäärile joone alla

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Hooker.
Steve Hooker. Foto: SCANPIX

Austraalia teivashüppaja Steve Hooker, kes krooniti 2008. aastal Pekingis olümpiavõitjaks, teatas ametlikult, et lõpetab oma tippsportlase karjääri.

31-aastane Hooker ütles, et tõmbab karjäärile joone alla, sest ei leia jätkamiseks enam motivatsiooni.

«See otsus hakkas mu peas küpsema eelmisel aastal minu sünnipäeval, kui treeningutel enam kõige paremini ei käinud. Rääkisin pikalt treeneriga ja ta andis mulle vabaduse aeg maha võtta ja mõelda, kas tahan jätkata,» selgitas Hooker.

«Olen saanud tegeleda paljude asjadega, mis on mulle rõõmu valmistanud, aga ma ei ole tundnud soovi teivashüppega jätkata,» lisas Hooker.

Lisaks 2008. aasta olümpiakullale on austraallasel ette näidata 2009. aastal Berliinis peetud MMi kuld ning siseMMidelt kuld (2010. aastal Dohas) ja pronks (2008. aastal Valencias).

Hookeri isiklik rekord on 6.06 ja austraallasest rohkem on suutnud hüpata ainult kaks meest – maailmarekordiomanik Sergei Bubka ja valitsev olümpiavõitja Renaud Lavillenie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles