Noorte maanteerattakoondist tabas ebaõnn

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U23 maanteekoondis.
Eesti U23 maanteekoondis. Foto: Riho Räim

Eesti U23 maanteerattakoondis osales eile Belgias sõidetud Rahvuste Karika avaetapil Tour of Flanders U23. Sõidu võitis hollandlane Dylan Groenewegen. Kuuest startinud eestlasest jõudis finišinisse neli.

«Oleme kolmel järjestikusel aastal käinud neid sõite sõitmas ning tänane sooritus oli läbi aastate parim. Sõitsime kui üks meeskond ning näha oli, et poisid jõuavad. Paraku ei olnud täna õnn meie poolel ning paberile head tulemust siiski kirja ei saanud,» sõnas sõidujärgselt U23 koondise juhendaja Riho Räim portaalile Rattaprofid.

Munakivilõikudega sõidu algfaasis õnnestus Mihkel Räimel koos nelja kaaslasega peagrupist põgeneda, kuid umbes 20 kilomeetrit enne finishit sai kõvasti väiksemaks jäänud peagrupp jooksikud kätte. Võitja selguski 17 mehe grupifinishis. Teise koha sai täna norralane Kristoffer Skjerping ning kolmas oli belglane Tiesj Benoot. Finišisirgel toimus ka kukkumine.

«Mihkel oleks kindlasti esimesse gruppi pidama jäänud, kuid paraku tekkisid tehnilised probleemid ning tuli vajuda teise gruppi, kus olid ka kaks teist eestlast, Nisu ja Jeret,» lisas Räim.

Lõpuprotokolli sai parima eestlasena tulemuse Oskar Nisu, lõpetades 58. kohaga. Saarlane Räim lõpetas 62. ja pärnakas Jeret 65. kohaga. Kõik kolm kaotasid võitjale 4 minutit.

Peeter Tarvis kaotas võitjale 8.37 ning sai 91. koha. Viimastel sõitudel heas hoos olnud Martin Laas kukkus ning katkestas. Katkestas ka Kristian Neemela.

Kolmapäeval osaleb Eesti U23 maanteekoondis Prantsusmaal toimuval Rahvuste Karika teisel osavõistlusel La Côte Picarde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles