Ajaleht: Räikköneni ja Alonso rahulolematus lähenes kriitilisele piirile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari meeskonna piloodid Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso.
Ferrari meeskonna piloodid Kimi Räikkönen ja Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Täna jõudis avalikkuse ette uudis, et Ferrari vormel-1 meeskonna senine tiimipealik Stefano Domenicali paneb ameti maha. Ferrari meeskonna jaoks on tänavune hooaeg alanud kohtuvalt ning kolme esimese etapiga ei ole poodiumikohta veel teenitud. Väidetavalt sai Domenicali ametist priiks, kuna tiimi piloot Fernando Alonso oli seniste ebaõnnestumiste pärast ülimalt frustreeritud, kirjutab Sky Sports.

Ferrari palkas tänavuseks hooajaks Alonso kõrvale ka 2007. aasta maailmameistri Kimi Räikköneni, kuid tulemused pole seni pakkunud kummalegi rahulolu. Räikkönen on teatavasti praeguse seisuga viimaseks meheks, kes suutnud Ferrariga maailmameistriks tulla.

Itaalia ajaleht La Gazzetta dello Sport kirjutab, et Alonso ja Räikkönen on praeguses olukorras muutunud juba äärmiselt rahulolematuteks ja muutuste tegemine oli vajalik, et vältida suuremat kriisi.

Domenicali koha võtab praegu üle Marco Mattiacci, kuid juba on liikvele läinud jutud, et Mattiacci on ametis vaid lühiajaliselt, kuna tiimijuhi koha võib lähiajal üle võtta legendaarne Ross Brawn, kes lahkus kuus kuud tagasi Mercedese tiimist ja on seejärel olnud töötu. Brawn töötas Ferraris aastel 1997 kuni 2006 ja oli seega osaline ka Michael Schumacheri viies järjestikkuses tiitlivõidus.

MM-sarja üldarvestuses hoiab Alonso praegu 26 punktiga neljandat kohta, Räikkönen on samas 12 silmaga alles 11. positsioonil. Liidrikohal paikneb 61 punktiga Mercedese piloot Nico Rosberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles